Stipe Biuk

Bivši Hajdukovac iz prve američke u drugu španjolsku ligu

Hajduk je Biuka prodao Los Angelesu u siječnju 2023. godine u transferu vrijednom šest i pol milijuna eura.
Sport / Nogomet | 26. 01. 2024. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska Marca objavila je kako je hrvatski nogometaš Stipe Biuk odradio prvi trening nakon što je stigao u Valladolid, španjolskog drugoligaša kojeg vodi Ronaldo, proslavljeni brazilski nogometaš.

Hajduk ga je Los Angelesu prodao u siječnju 2023. godine u transferu vrijednom šest i pol milijuna eura uz jedan i pol milijuna mogućih bonusa i 20 posto od idućeg transfera.

Biuk je od dolaska u LAFC upisao 43 nastupa upisavši tri gola i jednu asistenciju.

Marca nije objavila službene detalje, stoga se ne zna radi li se o posudbi ili otkupu ugovora. Ako se kojim slučajem i dogodi da Valladolid plati odštetu Hajduku bi prema ugovoru moglo ići 1,3 milijuna eura.

Neki hrvatski mediji pišu kako Biuk zasad dolazi samo na posudbu, a ukoliko Valladolid uđe u Primeru, može aktivirati opciju otkupa njegova ugovora. Ostanu li pak drugoligaši, stvar je dogovora između igrača i klubova o daljnjoj suradnji. 

Prije odlaska u Ameriku govrilo se kako je Biuk klupski projekt Hajduka na čijem transferu u budućnosti želi zaraditi veliki novac. No, zov američkih dolara bio je dovoljan mamac i za klub i za igrača i prije njegove značajnije afirmacije u nogometu.

Biuk je inače u Hajduku upisao 52 nastpa uz pet pogodaka, dok je za mladu reprezentaciju Hrvatske (U21) igrao 15 puta, postigavši dva gola.

Biuku će u prilagodbi na Španjolsku pomoći Stanko Jurić s kojim je dijelio svlačionicu u Hajduku. 

Nakon 23 odigrana kola Valladolid je na sedmoj poziciji Segunde sa 36 bodova, koliko ima i šestoplasirani Levante, dok vodeći Leganes ima 45, Sporting Gijon 39, a Espanyol, Eibar i Racing Ferrol po 38 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close