Cruzeiro

Ronaldo Nazario kupio još jedan klub

Cruzeiro, Ronaldov matični klub, je nedavno završio sezonu na 14. mjestu tablice brazilske Serie B, drugog ranga nogometa u zemlji sambe.
Sport / Nogomet | 19. 12. 2021. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako javljaju brazilski mediji, legendarni Ronaldo Nazario postao je vlasnik svog matičnog kluba Cruzeira. Kultni napadač iskeširao je nešto više od 60 milijuna eura za klub iz Belo Horizontea u kojem je nekoć započeo svoju blistavu karijeru.

"Presretan sam što se ovo završilo. Imam osjećaj da puno dugujem ovom klubu i trebam ga odvesti gdje mu je mjesto. Ispred nas je puno teškog rada, a navijače molim za podršku, molim ih da dolaze na stadion, trebat će nam snaga i jedinstvo".

Izjavio je to Ronaldo nakon dogovora s klupskim predsjednikom Santosom Rodriguesom u Sao Paulu. Cruzeiro je nedavno završio sezonu na 14. mjestu tablice brazilske Serie B, drugog ranga nogometa u zemlji sambe.

Iduća sezona starta početkom 2022. godine, a onda ćemo doznati mogu li pod vodstvom jednog od najvećih nogometaša svih vremena demonstrirati da su spremni za povratak u vrh brazilskog nogometa.

Cruzeiro je četverostruki prvak države, a posljednja je dva naslova uzeo 2013. i 2014. godine. Bio je i prvak Južne Amerike 1976. te 1997. godine.

El Fenomeno je njihov dres nosio do 1994. godine, prije odlaska u PSV. Od 2018. vlasnik je i španjolskog Real Valladolida, koji je trenutno također drugoligaš i nalazi se na petoj poziciji.

Kopirati
Drag cursor here to close