Dinamo sutra protiv AEK-a

Bišćan: Najgora utakmica za pripremiti

Jake policijske snage jednako tako pratile su goste aerodroma do Doubletree Hilton kako ne bi došlo do bilo kakvog, ni najmanjeg incidenta.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2023. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je utorak trebao biti rezerviran za revanš susret, nakon burne noći prošlog tjedna u Ateni, prva utakmica između Dinama i AEK-a se igra sutra. I to u Zagrebu.

Revanš je na rasporedu četiri dana kasnije. Ekspedicija AEK-a je doputovala u Zagreb, jake su mjere osiguranja kako u samom gradu, tako i oko hotela u kojem su smješteni gosti.

Jake policijske snage jednako tako pratile su goste aerodroma do Doubletree Hilton kako ne bi došlo do bilo kakvog, ni najmanjeg incidenta.

Navijača AEK-a nema na vidiku, a nemaju pravo prisustvovati na utakmici u Maksimiru zbog UEFA-ine zabrane.

Ekipama se nije lako pripremiti za nešto ovako. Nakon svega što se dogodilo. Priznao je to i trener Dinama, Igor Bišćan.

"Prije nego što krenemo na nogomet, želio bih izrazit sućut obitelji nastradale osobe. Isto tako suosjećanje svima koji su u ovoj tragediji doživjeli negativne posljedice po sebe i bližnje. Utakmica? AEK je ozbiljna i iskusna momčad koja je puna internacionalaca, igračima iz ozbiljnih reprezentacija. Stabilni su, čvrsti i tvrdi, nije slučajnost da su osvojili dvostruku krunu u Grčkoj".

Utakmica je itekako posebna, puna naboja, AEK je tražio izbacivanje Dinama iz Europe, a Modri su branili svoj ugled.

"Da, nema govora, ovo je najteža utakmica koju sam ikad pripremao. Ovo se događa jednom u puno vremena, nadam se da se više nikada neće nešto ovako dogoditi, ovakva priprema utakmice. Situacija je složena i drugačija, ali po tom pitanju ne možemo ništa napraviti, već se spremiti najbolje što možemo i hvatati najbolji rezultat."

Sigurno se zbivanja van travnjaka ostavila posljedice na igrače.

"Sigurno da je to bitno, normalno da sam pokušao izolirati dečke od te teme, ne možemo puno napraviti oko toga, na to ne možemo utjecati, a oduzima nam koncentraciju na teren. Nadam se da se ni dečki nisu time opterećivali, nismo puno ulazili u te stvari, za tim nema potrebe. Vidjet ćemo, tu je i druga utakmica, bit ćemo pametniji u nedjelju", rekao je strateg Modrih.

Kopirati
Drag cursor here to close