12. u nizu

VIDEO | Bilbija odveo Zrinjski do rekorda

Zrinjski je pobijedio Slobodu na Tušnju s 2:0 i tako oborio rekord Željezničara iz sezone 2011/2012. s 12 uzastopnih pobjeda u Premijer ligi.
Sport / Nogomet | 13. 03. 2022. u 16:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je pobjedom nad Slobodom (2:0) izjednačio rekord Željezničara, a može ga i oboriti u idućem kolu kada na svom terenu dočekuje Radnik iz Bijeljine.

Bila je to 12. uzastopna pobjeda Plemića, a do nje su došli zahvaljujući sjajnom Nemanji Bilbiji koji je produžio svoj vlastiti niz da je zabio gol u 12 utakmica u nizu. 

Sloboda se orjentirala na obranu i bila je potpuno bezopasna, pa je pitanje kada bi i bi li ikako pao ijedan pogodak da Ermin Sivac nije svirao pomalo dvojbeni jedanaesterac za Zrinjski.

Na rubu šesnaesterca Slobode Malekinušić je pao ispred Osmića, a Sivac je dosudio kazneni udarac i žuti karton Osmiću. Bilbija je bio neumoljiv i pogodio pod gredu za vodstvo gostiju.

Nakon toga Sloboda se morala malo otvoriti što su Plemići iskoristili za drugi gol. Josip Ćorluka je ubacio, a Bilbija majstorski pogodio za 2:0. 

Ovom pobjedom Zrinjski je zadržao veliku prednost od 16 bodova ispred Tuzla Cityja i još malo se približio sedmoj tituli.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close