Nije ga bilo od travnja

Bilbija je tri puta ove sezone sudio Veležu i Zrinjskom

Sudac kojem će ovo biti svojevrsni povratak na domaću scenu, s obzirom na to da je posljednju utakmicu ove sezone barem kada je u pitanju Premijer liga BiH odradio 8. travnja, radilo se o susretu Borac - Zrinjski 0:3.
Sport / Nogomet | 17. 05. 2023. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čovjek koji će povesti kapetane Veleža i Zrinjskog prema centru stadiona Bilino polje je Luka Bilbija. Sudac kojem će ovo biti svojevrsni povratak na domaću scenu, s obzirom na to da je posljednju utakmicu ove sezone barem kada je u pitanju Premijer liga BiH odradio 8. travnja, radilo se o susretu Borac - Zrinjski 0:3.

Nakon tog dvoboja ovaj sudac je nekako nestao sa scene nakon što je odsudio 11 utakmica u Premijer ligi BiH. Sudio je Bilbija ove sezone utakmice omladinske Lige prvaka, pretkola Konferencijske lige, juniorskih kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Gledajući današnje rivale, po tri puta je Bilbija sudio Veležu i Zrinjskom. Radilo se o utakmicama Posušje - Velež 1:1, Široki Brijeg - Velež 0:0, odnosno Velež - Borac 1:0. Što se tiče Zrinjskog, Bilbija je bio zadužen za derbije. Dva su bila protiv Sarajeva 4:1, 2:0, te posljednji protiv Borca 3:0. S tim da je Velež jednom bio gost, Zrinjski dva puta. Ukupno je u tih šest utakmica pokazao 40 žutih kartona.

U Premijer ligi je Bilbija prisutan od sezone 17/18 i do danas iza sebe na domaćim terenima ima 55 utakmica. U Kupu BiH je vodio osam utakmica, ovo će biti najvažnija jer do sada nije išao dalje od četvrtfinala.

Luka je inače prvi put uzeo pištaljku u ruke s 18 godina, i od tada traje njegov konstantan razvoj i napredovanje. Na UEFA i FIFA listi arbitara se nalazi od 2021. godine, jedan je od trojice sudaca iz BIH koji nose ovaj znak.

Kopirati
Drag cursor here to close