Šokirao medije

Kanchelskis : Kupili smo utakmice na Svjetskom prvenstvu 2018. godine

" Nemam ništa protiv Cherchesova, ali na čemu da mu čestitam? Na tome što smo kupovali utakmice? Da, sve utakmice do one kad smo ispali (protiv Hrvatske u četvrtfinalu) smo kupili ", kaže Kanchelskis.
Sport / Nogomet | 05. 01. 2023. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vrijeme dok se Sovjetski Savez raspadao, Kanchelskis je postajao velika nogometna zvijezda. Ožujka 1991. godine je stavio potpis na ugovor sa slavnim Manchester Unitedom. Visina ugovora 650.000 funti, u to vrijeme izuzetno velik novac.

Ferguson je bio oduševljen Kanchelskisom kad je Rune Hauge poslao snimke utakmice, ovog krilnog igrača iako je priznao kasnije kako je bio veliki rizik potpisivanje ugovora. Dobrim dijelom skrenuo je pažnju na sebe u prijateljskoj utakmici koju će Sovjeti odigrati protiv Škotske u gostima. Bio je jedan od ponajboljih ruskih igrača u prvoj polovini devedesetih.

Nakon Dynamo Kyiva, Shakhtara, pa Manchestera, igrao je za Everton, Fiorentinu, Glasgow Rangers, Krylia Sovetov su bili njegov posljednji klub. Ovaj Rus, rođen inače u Ukrajini, je danas šokirao svijet nogometa, tvrdnjom kako je veći dio Svjetskog prvenstva u Rusiji, bio namješten!

Barem kada je u pitanju njegova reprezentacija. To je Andrei povezao pričajući o izborniku Cherchesovu s kojim je dugo u sukobu.

" Nemam ništa protiv Cherchesova, ali na čemu da mu čestitam? Na tome što smo kupovali utakmice? Da, sve utakmice do one kad smo ispali (protiv Hrvatske u četvrtfinalu) smo kupili. Bili smo domaćini i napravili smo istu stvar kao Koreja i Japan, koji su 'ubili' Talijane sudačkim odlukama ", započeo je Kanchelskis

" Protiv koga smo igrali? Protiv Urugvaja, koji nas je razbio, i protiv Španjolaca, koji su igrali neobjašnjivo. Bila je to vrlo čudna utakmica i vjerujte, prava istina o njoj tek će se saznati ", dodao je.
" Jeste li se ikad pitali zašto je izbornik Španjolske idući dan dobio otkaz? Mislite li da je španjolski kralj dolazio bez veze? Vjerujte mi, bio je to poseban dogovor. Španjolci nisu udarali loptu kako znaju. Ja sam igrao nogomet, valjda razumijem što to znači ", nastavio je.

Na pitanje mogu li igrači poput Inieste i Ramosa namjestiti utakmicu na SP-u odgovorio je: " Gledajte, ako to od vas traži kralj, kako biste vi postupili? Zbog toga nisu pokazali nikakvu inicijativu. Vjerujte mi, uskoro će se puno toga saznati ", zaključio je Kanchelskis.

Kopirati
Drag cursor here to close