Turci su prihvatili poziv

Dynamo Kyiv kritizirao Fenerbahçe zbog nastupa na turniru u Rusiji

"Kad su navijači uzvikivali ime zemlje ubojice i došli na utakmicu protiv Dynama u maskama glavnog europskog sadista, vaš klub je šutio. Sad je jasno zašto", poručili su iz Dynama
Sport / Nogomet | 10. 07. 2023. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pari Premier Cup je turnir koji se igra od 2019. godine i do sada nije privlačio neku veliku pozornost medija. Dva puta se igrao tijekom zimske pauze u Kataru, jednom u Austriji. Prošle godine su na turniru nastupali klubovi samo iz Rusije, ove godine je tu Crvena Zvezda, Neftchi iz Azerbejdžana i Fenerbahçe.

Ruski klubovi suspendirani su iz natjecanja FIFA-e i UEFA-e od ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022. godine, dok je Fenerbahçe prošle sezone kažnjen zbog toga što su njegovi navijači na utakmici kvalifikacija Lige prvaka s kijevskim Dynamom skandirali ime ruskog predsjednika Vladimira Putina, glavnog kreatora agresije na Ukrajinu. UEFA je kaznila turski klub s 50.000 eura te je izrekla uvjetnu kaznu zatvaranja dijela stadiona na sljedećoj europskoj utakmici. Iz Fenera su tada Ukrajincima odgovorili kako postupci navijača ne odražavaju klupski stav ni u kakvom pogledu, uz inzistiranje kako "sport i politiku uvijek treba držati odvojenima". Ovaj put je žestoko reagiralo vodstvo Dynama Kyiv.

"Idete na turnir zaraditi novac i igrati zajedno s agresorom. Ništa ne može opravdati takav potez. Kad su navijači uzvikivali ime zemlje ubojice i došli na utakmicu protiv Dynama u maskama glavnog europskog sadista, vaš klub je šutio. Sad je jasno zašto. Ne bojimo se reći cijelome svijetu; vi pomažete ubojicama da nastave krvavu žetvu na ukrajinskom tlu. Igrate s njima i dajete legitimitet najvećem zlu 21. stoljeća‘‘, zaključuje Dynamo u svom obraćanju javnosti.

Iz Fenerbahçea zasad nisu odgovorili na Dynamovo priopćenje...

Kopirati
Drag cursor here to close