Champions League

Benfica i Ajax odigrali bez pobjednika

U drugom susretu večeri osmine finala Lige prvaka Benfica i Ajax su u srijedu odigrali 2-2. Gosti su vodili 1-0 i 2-1, ali se Benfica oba puta vratila.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2022. u 23:22 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je to osmi međusobni susret lisabonskih Orlova i Kopljanika iz Amsterdama. Benfica je slavila samo jednom, dok Ajax ima četiri pobjede.

U najavi utakmice najviše se pričalo o okršaju dvojice sjajnih napadača. Darwin Nunez je za Benficu ove sezne zabio 23, a Sebastien Haller za Ajax 28 golova. Urugvajac ima prosjek od 0.82 gola po utakmici, dok je Bjelokošćanin na prosjeku od jednog gola po susretu.

Haller je ponovo zabio i to dva gola, no jednog i u vlastitu mrežu.

Gosti su poveli u 18. minuti lijepim golom Dušana Tadića nakon što mu je odličnu dodao Noussair Mazraoui. Benfica je izjednačila na 1-1 u 26. minuti kada je Sebastien Haller slučajno skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Napadač nizozemskog velikana je pogrešku ispravio tri minute kasnije pogodivši sa 2-1, a bio je to njegov već 11. pogodak u Ligi prvaka ove sezone.

Benfica je bila korak do izjednačenja u 61. minuti, no Nunez je pucao kraj desne stative. Tri minute kasnije uzvratio je Noussair Mazraoui, ali je njegov obećavajući pokušaj zaustavio Odysseas Vlachodimos.

Ipak, domaćin je uspio izjednačiti u 72. minuti, a pogodak je zabio Roman Jaremčuk. Uzvratni susret je 15. ožujka u Amsterdamu.

U utorak je Chelsea pobijedio Lille sa 2-0, dok su Villarreal i Juventus odigrali 1-1. Prošlog tjedna je PSG dobio Real Madrid sa 1-0, Manchester City je u Lisabonu deklasirao Sporting sa 5-0, RB Salzburg i Bayern su odigrali 1-1, dok je Liverpool na San Siru porazio Inter sa 2-0.

Uzvratni susreti su 8. ožujka (Bayern Munchen - RB Salzburg, Liverpool - Inter), 9. ožujka (Real Madrid - PSG, Manchester City - Sporting), te 15. ožujka (Ajax - Benfica, Manchester United - Atletico Madrid) i 16. ožujka (Lille - Chelsea, Juventus - Villarreal).

Kopirati
Drag cursor here to close