Uoči El Clasica

Ancelotti: El Clasico bez Modrića i Kroosa? Pa moguće je...

Barcelona i Real Madrid sutra od 21 sat igraju prvu polufinalnu utakmicu u Kupu Kralja, a trener Reala Carlo Ancelotti u najavi utakmice govorio je o sastavu i o nagradi The Best, koju je ove godine bojkotirao Real...
Sport / Nogomet | 01. 03. 2023. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Govoreći o prvom od tri El Clasica koja će se igrati u narednih 30 dana Ancelotti je rekao kako je ovo najzanimljiviji dio sezone:

"Ovo je najvažniji dio sezone i ovo su najljepše utakmice za igrati mojim igračima. Finale nam je nadomak ruku. Kup možda nije zanimljiv prvih nekoliko utakmica, ali kada dođeš do ove faze onda postaje jako važno. Važno je biti hrabar u ovakvim utakmicama, to nam je nedostajalo u zadnjem ogledu s Barcelonom. Želimo pobjedu radi trofeja, a ne da se osvetimo za poraz u Superkupu".

FIFA-ina ceremonija u Parizu, gdje su dodijeljene nagrade za najbolje igrače i najbolju momčad u protekloj godini, izazvala je dosta kontroverzi, a najglasniji su bili naš izbornik Zlatko Dalić te 'Kraljevski klub', koji je bojkotirao ceremoniju.

U Realu zamjeraju da su unatoč fantastičnoj sezoni, gdje su osvojili La Ligu i Ligu prvaka, sve nagrade otišle reprezentaciji Argentine. Najbolji vratar tako je bio Emiliano Martinez, a ne Thibaut Courtois, u najboljih 11 nije bilo mjesta za Viniciusa, koji je prošle sezone bio jedan od ključnih igrača Reala, a za najboljeg igrača svijeta nije izabran Karim Benzema, Francuz koji je u listopadu osvojio Zlatnu loptu.

"Nije nas baš briga za ove nagrade. Ove godine se posebno računalo Svjetsko prvenstvo, pa je normalno da su Messi, Martinez i Scaloni dobitnici. Čestitam im. Ne mogu reći koja su tri najbolja igrača po mom izboru, bio bi to sukob interesa, jer bili bi to sve igrači Reala", kazao je trener Kraljevskog kluba.

Zanimljivo pitanje bilo je i hoće li sutra od prve minute krenuti iskusni dvojac Modrić-Kroos. Ancelotti opet nije htio otkriti tko će igrati, ali dao je znakovitu izjavu o Kroosu.

"El Clasico bez Modrića i Kroosa? Pa moguće je, vidjet ćemo sutra. Evo nas već osam mjeseci otkako je sezona počela, a ja i dalje ne znam kojih 11 igrača će igrati. Vidjet ćete sutra hoće li Modrić i Kroos igrati. Sutra mi treba dosta stvari za ovakve utakmice, energija, osobnost i kontrola lopte. Ako Kroos ne bude igrao, to znači da je zbog nedostatka energije, sve ostalo ima. Tchouaméni se dobro oporavio, Camavinga radi dobar posao također. Zadovoljstvo je imati takve igrače na tako visokom nivou", objašnjva Don Carlo, prenosi HRT.

Real i Barca ove sezone su igrali već dva puta. Prvo su u La Ligi s 3:1 slavili Madriđani, a zatim su Katalonci s istim rezultatom slavili u finalu španjolskog Superkupa.

Uzvrat u kupu i pitanje prvog finalista bit će riješeno 5. travnja na Camp Nou, a između dvije Kup utakmice je i ogled u domaćem prvenstvu 19. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close