EURO

Belgija ide dalje

Strijelac jedinog pogotka bio je Thorgan Hazard u 42. minuti.
Sport / Nogomet | 27. 06. 2021. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale EURA minimalnom 1-0 (1-0) pobjedom protiv branitelja naslova Portugala u osmini finala igranoj u Sevilli.

Strijelac jedinog pogotka bio je Thorgan Hazard u 42. minuti.

Pogodak odluke postignut je nakon što portugalska obrana nije uspjela kvalitetno raščistiti situaciju pred svojim vrtima, lopta je stigla do Meuniera koji je proigrao mlađeg Hazarda, a ovaj se odlučio na udarac unutarnjim dijelom kopačke sa 20-ak metara i prevario Rui Patricija.

Za Belgiju je ovo četvrto veliko natjecanje na kojem je stigla barem do četvrfinala, nakon SP-a 2014. i 2018. te EURA 2016., no samo je prije tri godine u Rusiji napravila korak dalje svladavši Brazil. Na posljednjem EURU 2016. u Francuskoj u četvrfinalu je Belgiju zaustavio Wales.

Belgija će u četvrfrfinalu igrati protiv Italije, koja je u subotu nakon produžetka svladala Austriju sa 2-1. Taj susret na programu je u petak 2. srpnja u Muenchenu.

Ranije u nedjelju četvrtfinale je izborila i Češka 2-0 (0-0) pobjedom protiv Nizozemske u Budimpešti golovima Holeša (68) i Schicka (80). Češka će u četvrtfinalu 3. srpnja u Bakuu igrati protiv Danske koja je u subotu deklasirala Wales sa 4-0, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close