Nakon neuspjelih kvalifikacija

Baždarević: Spreman sam ostati izbornik

O Baždarevićevoj sudbini odlučivat će 15 članova Izvršnog odbora NS BiH na sjednici za nekoliko dana u Sarajevu
Sport / Nogomet | 11. 10. 2017. u 08:55 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Što će biti dalje, u ovom momentu ne mogu reći'', izjavio je Mehmed Baždarević, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon pobjede nad Estonijom (2:1) u Tallinnu poslije koje mu je istekao ugovor s Nogometnim savezom BiH.

''Ovo nije bila moja zadnja utakmica, već posljednja kvalifikacijska. Hoću li biti izbornik ovisi o meni i od ljudi iz saveza'', rekao je Baždarević, a na pitanje želi li ostati izbornik, odgovorio je:

''Zašto da ne?! Radio sam što volim i potrošio sebe. Spreman sam nastaviti s ovim projektom, a ako se ne nastavi život ide dalje. Ne može 45 minuta utakmice na Cipru poništiti sve dobro što smo radili'', rekao je

Kaže, rezultat je primaran i razočaran je što se BiH nije plasirala barem u dodatne kvalifikacije. O Baždarevićevoj sudbini odlučivat će 15 članova Izvršnog odbora NS BiH na sjednici za nekoliko dana u Sarajevu, odnosno tada će biti donesena odluka nastavljaju li suradnju. Kako sada stvari stoje, Savez će krenuti u potragu za novim izbornikom.

"Bitno je da nastojimo biti bolji. Imam energije nastaviti raditi'', kazao je Baždarević, naglasivši:

''Od prije tri godine, kada sam preuzeo reprezentaciju, devet igrača je otpalo zbog ozljeda poput Mujdže, Spahić više ne igra. Hajrović i Đurić su dugo bili ozlijeđeni. Imali smo problema s ozljedama, ali smo u momčad doveli neke nove igrače. Ima puno dobrih stvari koje se mogu analizirati i o kojima ćemo pričati.''

O utakmici s Estoncima istaknuo je da je bila čvrsta i da je zadovoljan pobjedom, prvenstveno radi mladih igrača koji su dobili priliku i kako je rekao "opravdali povjerenje".

Baždarević kaže, "nisam vidio šta su točno napravili navijači BiH".

"Vidio sam samo da su baklje ubacili u teren. Navijači Estonije bili su korektni", tvrdio je Baždarević.

Novinare u Tallinnu zanimalo je i hoće li iz NS BiH podnijeti ostavku radi dva uzastopna neuspjeha u kvalifikacijama za velika natjecanja.

"Na ovo pitanje sada ne možemo odgovoriti", priopćila je Slavica Pecikoza, glasnogovornica NS BiH.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close