Na tribinama je već novi izbornik

Posljednja utakmica Mehmeda Baždarevića?

I iz "bh. nogometne vlade", koja je nakon kiksa krajem kolovoza na Cipru (2:3) dala punu podršku Baždareviću, ovoga puta potvrđuju da je ostanak popularnog Meše upitan
Sport / Nogomet | 10. 10. 2017. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Estonije igra posljednji susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a biće to vjerojatno i oproštajna utakmica za izbornika Mehmeda Baždarevića, pišu Nezavisne novine.

Tako je bar definirano ugovorom koji je potpisao na početku svog mandata, a koji ističe sa završetkom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u slučaju da se "zmajevi" ne domognu Rusije.

Točku na još jednu u nizu neuspjelu borbu za odlazak na veliko natjecanje bh. timu stavili su u subotu na "Grbavici" Belgijanci, pa će večerašnji susret u Talinu biti bez rezultatskog značaja.

I iz "bh. nogometne vlade", koja je nakon kiksa krajem kolovoza na Cipru (2:3) dala punu podršku Baždareviću, ovoga puta potvrđuju da je ostanak popularnog Meše upitan.

"Hoće li Mehmed Baždarević u utorak navečer posljednji put s klupe voditi reprezentaciju BiH, to vam u ovom trenutku nitko ne može reći. Trenutno se ništa ne zna dok ne završimo analize i obavimo razgovore. Uslijedit će sjednica Izvršnog odbora NS BiH", kazao iz Talina za Nezavisne Milorad Sofrenić, prvi potpredsjednik NS BiH i zamjenik predsjednika Elvedina Begića.

Sjednica Izvršnog odbora trebala bi navodno biti održana krajem mjeseca, ali je više vjerojatno da će termin održavanja biti zakazan mnogo ranije, već u sljedećim danima, pišu banjalučke novine.

Sofrenić je potvrdio da u pravnom smislu Baždarević završava svoj mandat u Talinu.

"U pravnom smislu je sve čisto. Tako je kako piše u ugovoru, ali sada je u prvom planu samo utakmica s Estonijom. Još uvijek nije bilo razgovora na tu temu niti među nama članovima Izvršnog odbora niti s Baždarevićem", tvrdi Sofrenić.

Krojači teorija zavjere već su prošlog vikenda iskonstruirali priču da je budući izbornik sjedio na tribinama "Grbavice" i promatrao utakmicu s "crvenim đavolima". Njegovo ime je Amar Osim, sin legendarnog Ivice Osima, počasnog predsjednika Nogometnog saveza BiH, čovjeka sa velikim utjecajem u bh. nogometnim krugovima i šire.

"Nema spominjanja bilo kakvih imena. To je netočno. Treba napraviti analizu", poručio je Sofrenić.

A iako večeras igraju revijalnu utakmicu, u bh. taboru pokušavaju naći utjehu u izjavama da motiv uvijek postoji i da nema nebitnih utakmica. Najavljuju pobjedu, koja bi im eventualno mogla donijeti nešto bolji rejting pred novo UEFA natjecanje Ligu naroda, koje počinje u rujnu iduće godine, te uoči žrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

''Ja ne bih rekao da smo šanse za plasman izgubili u subotu protiv Belgije. Mi smo izgubili te šanse već u Grčkoj kad smo ostavili dva boda i na Cipru, gdje smo izgubili tri boda. To je za mene bio ključ ovih kvalifikacija", kazao je Dragan Perić, trener u stručnom štabu reprezentacije BiH.

"Mislim da smo protiv Belgije odigrali dobru utakmicu i ja nimalo nisam bio tužan ni razočaran nakon nje. To mi daje jednu vjeru da ćemo i u ovom posljednjem susretu s Estonijom odigrati dobro, osvojiti tri boda i na neki način reprezentaciju BiH dovesti na bolju startnu poziciju za naredne kvalifikacije", rekao je.

Seriji problema s ozljedama u Talinu je dodana i ona Ognjena Vranješa, koji je u nedjelju navečer u Talinu zbog problema sa skočnim zglobom propustio trening. Haris Duljević se osvrnuo na pohvale nakon njegovog nastupa protiv "crvenih đavola".

"Iskreno, što se tiče pohvala, dobio sam ih mnogo, ali nisam sretan jer nismo uspjeli da pobijedimo. Atmosfera u ekipi nije na nekom nivou, ali mi moramo na najbolji mogući način da odradimo ovu utakmicu i pobijedimo Estoniju", kazao je Duljević.

Utakmica Estonija - BiH igra se večeras sa početkom u 20.45 uz direktan prenos na BHT1.

Posljednji atom snage  

 

Susret s Estonijom neće imati rezultanti značaj jer su obje ekipe ostale bez šansi da se plasiraju u doigravanje.

Izbornik Baždarević nakon sinoćnjeg treninga u Tallinu izjavio da od svojih igrača očekuje da pruže maksimum.

''Nama je ova utakmica izuzetno važna. Siguran sam da će i protivnik dati sve od sebe da pruži dobru utakmicu i da na najbolji način završi ovaj kvalifikacijski ciklus. Uložit ćemo posljednji atom snage za povoljan rezultat'', istaknuo je Baždarević.

Dodao je da je Ognjen Vranješ ozlijeđen i da neće večeras nastupiti, ali se nada da će ostali igrači biti spremni.

''Tražit ćemo najbolji sastav. Igrat će oni koji su najodmorniji i najsvježiji. Na teren će izaći onih 11 igrača koji su u ovom trenutku najspremniji i koji će zdravstveno biti u punom kapacitetu kako bismo ostvarili povoljan rezultat'', poručio je bh. izbornik.

U dosadašnjih šest susreta s Estonijom reprezentacija BiH ima pozitivan skor - četiri pobjede, po jedan remi i poraz uz gol razliku 19:3 u korist bh. tima.

Kopirati
Drag cursor here to close