Kraj otužnih kvalifikacija

Dva pogotka Hajrovića za pobjedu BiH u Tallinnu

BiH je pobjedom okončala još jedne neuspješne kvalifikacije i ostala bez plasmana na veliko natjecanje
Sport / Nogomet | 10. 10. 2017. u 22:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u utorak u Tallinnu reprezentaciju Estonije s 2:1, u posljednjem susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Strijelac oba pogotka za BiH bio je Izet Hajrović, u 48. i 84. minuti, dok je Antonov u 75. minuti postigao gol za Estoniju.

Izabranici Mehmeda Baždarevića tako su pobjedom okončali ovaj ciklus kvalifikacija u kojem su osvojili treće mjesto te još jednom ostali bez plasmana na veliko natjecanje.

Nakon poraza od Belgiji u prošlom kolu na Grbavici reprezentacija BiH ostala je bez šansi igrati dodatne kvalifikacije te je Baždarević večeras odlučio na teren izvesti potpuno izmijenjen sastav, sa samo trojicom igrača u prvoj postavi u odnosu na momčad koja je počela susret s Belgijom, a na klupi je ostao kapetan Edin Džeko. 

Susret u Tallinnu vjerojatno je posljednji za Mehmeda Baždarevića na klupi reprezentacije s obzirom na to da mu praktično ističe ugovor, dok je oproštaj od reprezentacije ranije najavio i Vedad Ibišević.

 

Rezultati posljednjeg kola skupine H:
Belgija - Cipar 4:0
Estonija - BiH 1:2
Grčka - Gibraltar 4:0

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close