Veliko iznenađenje

Bayern u kupu ispao od trećeligaša!

U zadnjih nekoliko godina Saarbrücken se iskazao kao opasan suparnik u DFB Pokalu. Od početka sezone 2019./20. čak je šest puta pobjeđivao klubove iz viših liga, više od bilo koje druge momčadi.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2023. u 02:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Wolfsburg u utorak eliminirao branitelja naslova Leipzig, u srijedu se od Njemačkog kupa (DFB Pokal) oprostio i Bayern. Najuspješniji sastav ovog natjecanja s ukupno 20 titula izgubio je u gostima kod trećeligaša Saarbrückena 2:1 golom Marcela Gausa u šestoj minuti sudačke nadoknade. Imajući u vidu derbi s Borussijom Dortmund u subotu trener Bavaraca Thomas Tuchel kockao se s početnom postavom i nije mu se isplatilo. Čak i u ispremiješanoj postavi, očekivalo se da će Bayern proći.

Gosti su dobro krenuli, poveli preko Thomasa Müllera u 16. minuti, no domaćin je poravnao u nadoknadi prvog poluvremena golom Patricka Sontheimera.

Dugo je nakon toga na semaforu bilo 1:1, da bi u 89. minuti Müller propustio šansu za pobjedu Bayerna (sjajna obrana golmana Schreibera). Kazna je stigla ekspresno – Civeja je ubacio u šesnaesterac, a Gaus matirao Manuela Neuera za veličanstven trijumf kluba koji je u 3. Bundesligi tek na 15. mjestu nakon 12 odigranih kola.

U zadnjih nekoliko godina Saarbrücken se iskazao kao opasan suparnik u DFB Pokalu. Od početka sezone 2019./20. čak je šest puta pobjeđivao klubove iz viših liga, više od bilo koje druge momčadi. Ipak, prolaz protiv Bayerna malo je tko mogao očekivati.

Suočavajući se s momčadi niže od druge lige, Bayern je dobio posljednjih 27 kup dvoboja, a posljednji poraz datira iz 1. studenog 2000. u Magdeburgu (5:3 poraz na jedanaesterce).

Bayernu je ovo treće prerane ispadanje u zadnje četiri sezone, u fazi osmine finala Kupa.

U siječnju 2021. izbacio ga je Kiel (tada drugoligaš), na jedanaesterce, da bi u studenom 2021. doživio najteži poraz u povijesti u Kupu na travnjaku Mönchengladbacha (5:0).

Prošle godine izgubio je u četvrtfinalu kod kuće od Fribourga. Dvadeseta i posljednja pobjeda Bavaraca u Kupu, što je rekord, datira iz lipnja 2020., a navijači Bayerna morat će pričekati barem do proljeća 2025. za trijumf na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Kopirati
Drag cursor here to close