Bundesliga

Bayern slavio preokretom, Leverkusen i dalje na +2

Stuttgart se gostujućim trijumfom protiv Mainza osamio na trećem mjestu Bundeslige, a bosanskohercegovački reprezentativac Ermedin Demirović pogotkom s bijele točke donio je bod svom Augsburgu.
Sport / Nogomet | 03. 02. 2024. u 19:02 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je nastavljeno 20. kolo njemačke Bundeslige koje nam je ponudilo mnoštvo lijepih pogodaka i atraktivnih akcija, kao i jedan crveni karton. Aktualni prvak Bayern slavio je preokretom na domaćem terenu protiv Borussije Mönchengladbach, ali nisu uspjeli preskočiti Leverkusen Xabija Alonsa koji je također bio bolji od svog protivnika, Darmstadta.

Stuttgart se gostujućim trijumfom protiv Mainza osamio na trećem mjestu Bundeslige, a bosanskohercegovački reprezentativac Ermedin Demirović pogotkom s bijele točke donio je bod svom Augsburgu na gostovanju kod Bochuma. Mainz je na domaćem terenu poražen od Werdera minimalnim rezultatom, što ih i dalje ostavlja u teškoj borbi za opstanak.

Preokret Bayerna

Bayern je na domaćem terenu teže od očekivanog savladao Borussiju Mönchengladbach, rezultatom 3:1. Momčad Thomasa Tuchela današnjeg suparnika pobijedila je samo jednom u posljednjih sedam susreta. Strijelci za Bayern bili su Pavlović, Kane i de Ligt, dok je jedini strijelac za goste bio defenzivac Nico Elvedi.

Počelo je atraktivno za Bayern. U 10. minuti Davies krade loptu koju prosljeđuje za Mullera, ovaj daje dalje za Leroya Sanea koji sam izlazi pred vratara, a on nespretnim udarcem puca pored vrata. Dvadeset minuta kasnije Musiala pravi „slalom“ kroz igrače gostujuće ekipe i iznuđuje prekršaj iz opasne pozicije. Kane iz slobodnjaka traži golmanove rašlje, ali je ovaj spreman na to i loptu izbacuje u korner.

Gosti dolaze do vodstva u 35. minuti. Vratar domaćih Manuel Neuer šalje dodavanje prema Mulleru koji je bio pogrešan. Loptu krade Nico Elvedi, odigrava dupli pas sa Siebatcheuom te pogađa pored bespomoćnog Neuera u donji desni kut.

Bayern tada ulazi u brzinu više. Napadi preko bokova isplatili su se na samom kraju prvog poluvremena. Sane prodorom miješa obranu gostiju, dodaje za Mullera koji šalje pas iza leđa obrane do Aleksandra Pavlovića koji precizno pogađa i vraća stvari na početak.

U drugom poluvremenu pritisak Bavaraca raste, pa tako stvaraju dvije dobre situacije u 48. i 62. minuti. Prvo je Musiala odigrao dupli pas s Mullerom koji ga izbacuje u priliku za udarac, mladi Nijemac gađa puca pored stative. 14 minuta nakon toga Sane šalje dodavanje u kazneni prostor za Harryja Kanea, koji iz okreta gađa ravno u vratara gostiju.

20 minuta do kraja Bayernov se pritisak isplatio, došli su do preokreta. Goretzka je uputio jedan slab centaršut, popularnu svijeću, Muller ide na skok s golmanom, ovaj nespretno reagira te Kane ima lagan zadatak, glavom pogađa u praznu mrežu.

Borussija kapitulaciju potpisuje u 86. minuti kada Bayern dolazi do, ispostavit će se konačnih 3:1. Sane centrira iz slobodnjaka, najspretniji je stoper domaćih, Nizozemac Matthijs de Ligt koji glavom šutira pod prečku i matira vratara Nicolasa.

Bivši igrač Slaven Belupa, a sadašnji član Bayerna, Lovro Zvonarek, susret je ispratio s klupe za rezerve.

Leverkusen lako protiv najgore momčadi lige

Momčad Xavija Alonsa slavila je očekivano u gostima protiv najgore ekipe lige, Darmstadta. Slavio je Leverkusen rezultatom 0:2, a dvostruki strijelac bio je Nigerijac Nathan Tella.

Leverkusen je ovom pobjedom nastavio niz bez poraza ove sezone, u čak 29 utakmica pobijedili su 25 puta, a samo četiri utakmice odigrali su neriješeno. Iako je najbolja momčad lige desetkovana ozljedama, danas se na terenu to nije vidjelo.

Prva značajnija prilika dolazi u 16.minuti. Klasična Leverkusenova akcija, Xhaka lucidnim pasom u dubinu šalje do Grimalda, koji pronalazi Hložeka, no češki internacionalac gađa pored gola.

Prvi pogodak gledamo u 33. minuti utakmice. Najveći talent Leverkusena, a jedan i od najvećih njemačkog nogometa, Florian Wirtz daje loptu za Grimalda koji centrira na drugu stativu, a tamo spreman čeka Tella koji glavom pogađa za vodstvo gostiju. Ovo je bila Grimaldova deveta asistencija čime je Španjolac postao drugi asistent lige.

Domaći pokazuju zube u 39. minuti kada Bader glavom iz kornera puca, ali ravno u vratara Hradeckog.

U drugom dijelu Leverkusen želi osigurati pobjedu što je ranije moguće novim pogotkom. I nije im dugo trebalo. 52. minuta donosi 2:0 za momčad Xabija Alonsa. Wirtz ide prema golu, lažnjakom privlači dva igrača na sebe, dodaje na stranu za Tella, a Nigerijac fantastičnim udarcem skida paučinu sa prve stative gola Darmstadta.

Do kraja je Leverkusen iskusno primirio utakmicu, vrijedi još izdvojiti priliku u 75. minuti kada nakon greške golmana domaćih, Florian Wirtz prijeti s ruba šesnaesterca, ali nažalost po njega samo trese gredu.

Josip Stanišić odigrao je cijeli susret za goste, dok su Matej Maglica i Bartol Franjić za Darmstadt odigrali 81. minutu.

Leverkusen je ovom pobjedom ostao na liderskoj poziciji Bundeslige, s dva boda viška ispred aktualnih prvaka, Bayerna iz Münchena.

Demirović hladnokrvno iz penala donio bod Augsburgu

Utakmica Bochuma i Augsburga okončana je neriješenim ishodom. Bilo je 1:1, a strijelci su bili Moritz Broschinski za domaće te Ermedin Demirović za konačnih 1:1. Ovo su dvije momčadi za koje se može reći da su iznenađenje ove sezone, obje su na više od 8 bodova prednosti od borbe za opstanak, dok su im drugi na početku sezone predviđali puno manje bodova.

Utakmica je to koja generalno nije bila atraktivna za gledanje, ali smo na ovoj utakmici vidjeli najljepši gol od svih utakmica koje su igrane u današnjem terminu. Taj se pogodak dogodio u 33. minuti.

Bochum je napadao, a fliper u kaznenom prostoru gostiju najbolje koristi napadač domaćih, Broschinski. Lopta dolazi na peterac, a 23-godišnji napadač škaricama postiže fenomenalan gol. Ovo mu je bio premijerni gol za Bochum ove sezone.

Nakon toga, utakmica je bila bez previše šansi, Augsburg je napadao, ali su se domaći držali odlično. Sve do 90. minute.

Dogodila se sumnjiva situacija u kaznenom prostoru domaćih, tražili su igrači Augsburga jedanaesterac, no sudac Ittrich pokazao je da se igra dalje. Ubrzo nakon toga njemački arbitar prima poziv iz VAR sobe da sam pogleda situaciju i donese odluku. Nakon pregleda situacije, Ittrich je vidio igranje rukom Ukrajinca Ivana Ordetsa i dosudio je najstrožu kaznu za Augsburg.

Hladnokrvan je bio BH reprezentativac Ermedin Demirović, koji postiže gol za konačnih 1:1.

Kristijan Jakić odigrao je 81. minutu za Augsburg i upisao žuti karton, dok je Demirović odigrao cijeli susret.

Minimalna pobjeda Werdera

Werder Bremen je na gostujućem terenu slavio protiv Mainza minimalnim rezultatom 0:1. Jedini pogodak na utakmici viđen je već u 2. minuti, kada je precizan bio najbolji igrač Werdera ove sezone, Marvin Ducksch. Mainz se pojačao u ovom prijelaznom roku, na posudbu je došao odlični Amiri iz Leverkusena te Jessic Ngankam iz Eintracht Frankfurta.

Krenulo je vatreno, već u 2. minuti. Novopečeni reprezentativac, Marvin Ducksch koristi zbunjenost u šesnaestercu. Olivier Deman centrira, stoper Mainza Caci nespretno pogađa svog suigrača, lopta se odbija do Duckscha, a ovaj u maniri rasnog strijelca, kakav sam i jest, pogađa iz okreta za vodstvo gostiju.

Do poluvremena ništa značajno, domaći su bili konkretniji, ali to nisu uspjeli pretvoriti u pogodak.

Drugo poluvrijeme gledamo sličnu situaciju kao i u prvih 45 minuta. Mainz napada, Werder se grčevito brani. Odlična situacija za domaće rađa se u 61. minuti, kada šutira Ngankam, ali Zetterer čupa loptu ispod grede i izbacuje ju u korner. Bila je ovo prilika za mladog Ngankama da postigne prvijenac za Mainz, ali će na to morati pričekati još neko vrijeme.

Pritiskao je Mainz, gosti su se uspješno branili, i tako u konačnici odnijeli puni plijen s Mewa Arene.

Stuttgart se pobjedom protiv Freiburga osamio na trećem mjestu lige

Momčad Stuttgarta slavila je u gostima protiv Freiburga rezultatom 1:3. Bila je to uzbudljiva utakmica, osobito u prvom poluvremenu kada smo svjedočili trima pogocima i jednim crvenim

kartonom. Za Stuttgart su pogađali Undav, Fuhrich i Mittelstadt, a utješni pogodak za domaćine postigao je Lukas Kubler.

Krenulo je žestoko, uvodnih 7 minuta donose nam čak dva pogotka. Prvi gledamo u 3. minuti.

Deniz Undav uzeo je loptu, sjurio se s centra, izbacio dva igrača, došao na rub šesnaesterca i desnicom matirao vratara domaćih, Noaha Atubolua. Pogodak je posvetio suigraču Serhouu Guirassyu koji je odsutan zbog ozljede, a do toga je igrao sezonu života, 17 golova u 14 utakmica.

U 7. minuti opet je akter Undav, samo ovaj puta u ulozi dodavača. Nijemac jednim pasom izbacuje 3 protivnička igrača, lopta dolazi do Fuhricha koji izlazi sam pred golmana i ima lagan zadatak. Kod oba pogotka gostiju propust je napravila desna strana obrane Freiburga.

Nedugo nakon pogotka gledamo i crveni karton. Rohl neugodno đonom gazi Mittelstedta, a nakon VAR pregleda njemački sudac Siebert pokazuje izravni crveni karton veznom igraču Freiburga i šalje ga na prijevremeno tuširanje.

Činilo se da će prvo poluvrijeme Freiburg završiti bez upućenog udarca na gol gostiju, ali do realizacije stižu u sudačkoj nadoknadi. Zbog dva pogotka, crvenog kartona i ostalih situacija, Siebert je pokazao nadoknadu od čak 11 minuta u prvom poluvremenu. Domaćini na samom kraju prvog dijela dolaze do pogotka.

Počeli su pritiskati u nadoknadi, došli do kornera, kojeg izvodi Vincenzo Grifo. Talijan je uputio centaršut, a najbolje se snašao Kubler koji koristi grešku vratara Nubela, koji je izašao s vrata i „zaplivao“. Kubler je samo morao glavom pogoditi u praznu mrežu. Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 1:2 u korist Stuttgarta.

Drugi je dio prošao mirno, gosti su mudro koristili vodstvo i činjenicu da imaju igrača više te spustili tempo utakmice. U 55. minuti Undav nakon odličnog dodavanja suigrača izlazi pred golmana, šutira iskosa, ali pored gola.

Konačnih 1:3 postavio je Mittelstadt, u 74. minuti. Odigrali su dupli pas strijelac pogotka i danas sveprisutni Deniz Undav, Mittelstadt izlazi pred golmana sa lijeve strane i lobom na prvoj stativi pogađa za vodstvo od dva razlike.

Kopirati
Drag cursor here to close