Bundesliga

Bayern razbio Werder, Wolfsburg slavio protiv Borussije (D)

U prvoj utakmici 14. kola Bundeslige nogometaši Wolfsburga su pred svojim navijačima s 2-0 svladali dortmundsku Borussiju. Bayern je s visokih 6-1 pregazio Werder iz Bremena.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2022. u 23:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Nike Kovača upisala je treću ligašku pobjedu u nizu, a u sve tri utakmice Wolfsburg nije primio ni jedan pogodak.

Prije Borussije (D) Vukovi su pobjeđivali Bochum 4-0 i Mainz 3-0, pa su se popeli na osmo mjesto Bundeslige.

Ujedno je Wolfsburg nastavio i niz bez poraza, koji se s ovim dvobojem protegnuo na sedam utakmica u nizu.

Domaćin je poveo već u šestoj minuti, a strijelac je bio Nizozemac Van de Ven, dok je pobjeda potvrđena u 91. kada je Nmecha postavio konačnih 2-0.

Nogometaši Bayerna uvjerljivo su na svojoj Allianz Areni, u dvoboju 14. kola Bundeslige, svladali Werder 6-1 i time dodatno učvrstili prvo mjesto na ljestvici.

Utakmica je riješena već nakon prvog poluvremena kada su Bavarci imali prednost od 4-1. Prvo ime susreta bio je Serge Gnabry koji je postigao polovicu Bayernovih pogodaka, dok su po jedan dodali Musiala, Goretzka i 17-godišnji Tel. Na drugoj strani jedini je strijelac bio Jung.

Bayernu je ovo bila ukupno deveta pobjeda u nizu, u svim natjecanjima (Bundesliga, DFB Pokal i Liga prvaka), odnosno, peta u domaćem prvenstvu, piše Hina.

Stuttgart je golom u 98. minuti Mavropanosa pobijedio na domaćem terenu Herthu 2-1. Bila je to tek treća ligaška pobjeda u sezoni Stuttgarta, a asistent za pobjednički pogodak bio je hrvatski reprezentativac Borna Sosa.

Prije toga je Stuttgart poveo već u trećoj minuti golom Guirassyja, dok je u 19. izjednačio Lukebakio. Stuttgart je skočio na 13. mjesto ljestvice.

Treću pobjedu u sezoni upisao je i Bochum svladavši Borussiju (M) 2-1. Poveo je domaćin 2-0 golovima Antwi-Andjeija i Hoffmana u prvih jedanaest minuta.

Borussia (M) je smanjila u 62. golom Plee, a u 82. je i izjednačila, no nakon oglašavanja VAR-a pogodak za 2-2 je poništen.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close