Liga prvaka

Odlična partija Reala; Redsi izbacili Rossonere

U posljednjem kolu grupe D Lige prvaka madridski Real je na svom travnjaku svladao Inter (2:0). Sjajni Liverpool je promaršio grupom B sa šest uzastopnih pobjeda...
Sport / Nogomet | 07. 12. 2021. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem kolu grupe D Lige prvaka madridski Real je na svom travnjaku svladao Inter (2:0). Prvi gol je zabio Toni Kroos u 17. minuti susreta. Zanimljivo, to je Realov tisućiti gol u Kupu/Ligi prvaka.

Drugi gol djelo je Marca Asensija koji je dobro reagirao nakon međusobnog dodavanje Luke Modrića i Danija Carvajala.

Izostankom Benzeme, Modrić je nosio kapetansku traku Kraljevskog kluba.

Real i Inter su i prije utakmice osigurali prolaz, a ovom pobjedom Kraljevski klub je potvrdio prvo mjesto u skupini. Ivan Perišić je odigrao cijelu utakmicu, dok je Brozović zamijenjen u 60. minuti, kao i Edin Džeko.

Luka Modrić igrao je svih 90 minuta, a Ancelotti je iz veznog reda ranije povukao Kroosa i Casemira, koje su zamijenili Camavinga i Valverde.

Vrijedi spomenuti da je Inter završio susret s deset igrača jer je u 64. minuti izravni crveni karton dobio Barella zbog udaranja Militaa bez lopte.

Utakmica Šahtara i Šerifa bila je bez ikakvog značaja, a završila je podjelom bodova (1:1). Šerif nastavlja natjecanje u Europskoj ligi.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liverpool je promaršio grupom B sa šest uzastopnih pobjeda, a današnji dvoboj u Milanu bio je bez ikakvog značaja za Kloppov sastav. S druge strane, Milanu je pobjeda bila neophodna.

Krenulo je idilično za Milan koji je poveo golom Tomorija u 29. minuti, a preokret Liverpoola režirali su Salah u 36. minuti te Origi u 55. minuti susreta. Današnjim porazom milanski sastav je ispao iz Europe.

U drugoj utakmici skupine B madridski Atletico je svladao Porto (3:1) i plasirao se u nokaut fazu Lige prvaka.Golove za Atletico zabili su Griezmann, Correa i De Paul, dok je poraz Porta ublažio Sergio Oliveira.

Zanimljivo, obje momčadi završile su susret s deset igrača jer su pocrvenili Carrasco s jedne i Wendell s druge strane. Porto će svoj put nastaviti u Europskoj ligi.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ajax je u grupi C bio jednako dominantan kao i Liverpool te je skupio maksimalnih 18 bodova. Danas su u nebitnoj utakmici svladali lisabonski Sporting (4:2), a golove za amsterdamski sastav zabili su Haller, Antony, Neres i Berghuis, a poraz portugalskog sastava ublažili su Santos i Tabata.

Haller je postao drugi igrač u povijesti Lige prvaka koji je zabio u svih šest utakmica grupne faze. Prvi je to uspio napraviti Cristiano Ronaldo.

Druga utakmice skupine također je bila bez ikakvog značaja, a završila je pobjedom favorita – dortmundska Borussia je svladala Bešiktaš (5:0).

Golove za dortumundski sastav postigli su Malen, Reus iz penala i ponovno nakon sjajne solo akcije te ubojiti norveški egzekutor Erling Haaland koji se također dva puta upisao u listu strijelaca, oba puta glavom.

Zanimljivo, Haaland je ušao u igru u 63. minuti – u 68. je zabio prvi gol, a već u 81. svoj drugi, a Borussijin peti gol na današnjem susretu.

Dortmundski Milijunaši nastavljaju natjecanje među timovima Europske lige.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close