Europska liga

Bayer u zadnji čas izbjegao poraz, uvjerljivi Liverpool i Roma

Vrlo blizu prvog poraza u službenim susretima ove sezone bili su nogometaši Bayera iz Leverkusena, ali lider Bundeslige ipak je izvukao 2-2 kod Qarabaga u prvom ogledu osmine finala Europske lige.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2024. u 23:05 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije gostovanja u Azerbajdžanu Bayer je ove sezone odigrao 34 utakmice. Pobijedio je u njih 30, dok je četiri puta remizirao, protiv Bayerna, Stuttgarta te dvije Borussije, iz Dortmunda i Moenchengladbacha.

Posljednji put Bayer je izgubio krajem svibnja prošle godine, u finišu prošle sezone Bundeslige od Bochuma.

Nakon sjajne igre Qarabag je nakon prvog poluvremena vodio 2-0, a golove su dali Benzia u 26. minuti te razigrani Juninho u nadoknadi prvog poluvremena.

U nastavku je uslijedilo buđenje Bayera koji je smanjio preko Wirtza u 70. minuti, dok je poraz izbjegnut u 92. minuti kada je češki napadač Schick pogodio za konačnih 2-2. 

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

Liverpool je debelo zakoračio prema četvrtfinalu Europske lige nakon pobjede u Pragu kod Sparte od 5-1.

Rezultat Liverpoola je bio puno bolji od igre jer je velikim dijelom, pogotovo u prvom poluvremenu, domaćin bio ravnopravan.

No, dok je Sparta svoje šanse propuštala Liverpool je punio domaću mrežu. Strijelci su bili MacAllister u šestoj minuti iz jedanaesterca, potom Darwin Nunez u 25. minuti i sudačkoj nadoknadi prvog dijela, s tim da je jako lijep bio njegov prvi pogodak s 20-ak metara.

Četvrti gol za Liverpool je dao Luis Diaz u 53. minuti, posljednji peti Szoboszlai u 94., dok je čak i za Spartu strijelac bio igrač Liverpoola, autogol je postigao Bradley. 

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

Jednako je uvjerljivo prvu utakmicu osmine finala odradila Roma na svom Olmpicu. Rimski nogometaši svladali su premierligaša Brighton 4-0.

U prvom poluvremenu su Rimljani koristili greške gostujuće obrane, a zabijali su Argentinac Dybala u 12. i Belgijac Lukaku u 43. minuti.

Sve je zaokruženo golovima u nastavku Mancinija u 64. i Cristantea u 68. minuti.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

U srijedu su prvu utakmicu osmine finala u Lisabonu odigrali Sporting i Atalanta, a dvoboj je okončan bez pobjednika 1-1.

Kasnije u četvrtak odigrane su još četiri zanimljive utakmice. 

Kopirati
Drag cursor here to close