Pred početak sezone

Barcelona nadigrala Tottenham, dobra partija Perišića

Dodajmo da Perišić sada opet igra na poziciji lijevog krila, s obzirom na to da novi Tottenhamov trener Ange Postecoglou ne igra u sustavu s tri obrambena igrača.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2023. u 01:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu priprema za novu sezonu Barcelona je ugostila Tottenham. Radilo se o prijateljskoj utakmici koja je odigrana za Trofej Joan Gamper.

Utakmica je igrana na stadionu Lluís Companys, za one starije Olimpijskom, Montujic, na kojem su otvorene Olimpijske igre 1992. godine. Taj stadion je jedno vrijeme koristio Espanyol, ali će ove sezone Barcelona igrati svoje domaće utakmice s obzirom na renoviranje Camp Nou stadiona.

I publika je definitivno mogla uživati. Lewandowski je osigurao početnu prednost Barceloni nakon tri minute igre, ali je sastav iz Londona uzvratio sa dva gola Skippa. Kod prvog gola je Perišić sjajno podvalio loptu za Sergija Reguilona, na čijem je povratnom dodavanju bio Giovanni Lo Celso. Argentinac je pogodio stativu, no na odbijanac je natrčao Oliver Skipp i zabio za 1:1 u 24. minuti utakmice.

Tottenham je za 2:1 zabio 12 minuta kasnije, a ovaj put je Perišić bio asistent. Lo Celso je dodao Perišiću, a on je preciznim ubačajem s lijeve strane pronašao Skippa, koji je glavom postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Dodajmo da Perišić sada opet igra na poziciji lijevog krila, s obzirom na to da novi Tottenhamov trener Ange Postecoglou ne igra u sustavu s tri obrambena igrača. Na kraju je Barcelona napravila preokret. Kreirali su ga Ferran Torres, Ansu Fati i Abde Ezzalzouli između 81. i 93. minute. Perišić je igrao do 72. minute.

Video: Barcelona vs Tottenham 

 

Kopirati
Drag cursor here to close