Još jedna filmska priča

Radio kao zidar, popravljao krovove pa presudio Sportingu

"Frosinone ga je učinio čovjekom kakav jeste, kao i sve žrtve koje je podnosio svih ovih godina. Uvijek je vjerovao u sebe. Federico je jednostavan tip. Voli da putuje, da bude s prijateljima i da gleda TV serije", reći će njegov otac.
Sport / Nogomet | 14. 04. 2023. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo vremena je igrao u amaterskim ligama. Pokušavao se izboriti za svoje mjesto pod nogometnim suncem. Alessandria je bio njegov prvi klub, nakon čega idu posudbe u Pavarolo, Saluzzo, dolazak u Verbaniju, nakon toga je Federico Gatti potpisao za Pro Patriju, a priča je dobila na težini dolaskom u Frosinone.

U tom periodu Gatti je popravljao krovove, bio zidar, radio je na pijaci. Ustajao je u četiri sata ujutro, radio do dva i onda je išao na trening. Onda je stigao potpis za Juventus početkom 2022. godine, ostvarenje snova. Potpisao je na četiri godine, ali ga je Juventus odmah posudio natrag u Frosinone za ostatak sezone.

U sezoni 2021/22 proglašen je za najboljeg igrača druge lige. Sinoć je postigao pobjedonosni gol protiv Sportinga čime je zaokružio svoju nogometnu ili bolje rečeno filmsku priču.

"Kao klinac bio je lud za Lampardom i Gerrardom, a onda je došao u Juventus. Frosinone ga je učinio čovjekom kakav jeste, kao i sve žrtve koje je podnosio svih ovih godina. Uvijek je vjerovao u sebe. Federico je jednostavan tip. Voli da putuje, da bude s prijateljima i da gleda TV serije", reći će njegov otac.

Kopirati
Drag cursor here to close