Prednjačili i prošle sezone

Hajduk je u eurposkom vrhu ali po broju dosuđenih penala

Jedini pogodak pao je nakon kaznenog udarca, koji je realizirao Marko Livaja, a situacija poslije koje je dosuđen kazneni udarac bila je vrlo dvojbena.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2023. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajduk je jučer prošao u finale Supersport Hrvatskog nogometnog kupa nakon što je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo 1:0. Jedini pogodak pao je nakon kaznenog udarca, koji je realizirao Marko Livaja, a situacija poslije koje je dosuđen kazneni udarac bila je vrlo dvojbena, piše Index.hr.

Ne toliko zbog onoga što su učinili igrači jedne i druge momčadi već zbog toga što je pravilo igranja rukom u nogometu do te mjere loše definirano da je nemoguće reći što je kažnjivo igranje rukom, a što nije. U ovom slučaju je sudac Patrik Kolarić ocijenio da je igrač Slavena kažnjivo igrao rukom pa je Hajduku dosuđen čak deveti penal ove sezone.

To znači da su splitskom klubu ove sezone dosuđena tri penala više nego prvim pratiteljima Rijeci, Dinamu i Varaždinu. Nije to ništa novo, Hajduk je i prošle sezone prednjačio u toj statistici s čak 12 dosuđenih kaznenih udaraca, ali je u njoj bio i efikasniji iz njih. Tada je Livaja zabio svih 12, a ove sezone je već promašio tri.

Foto: Index.hr / Broj dosuđenih penala

Kad se pogleda šira slika, Hajduk je i dalje anomalija po broju dosuđenih penala. U deset najboljih europskih liga i HNL-u ima samo sedam ekipa kojima je suđeno više penala nego Hajduku, a zanimljivo je da je čak njih pet iz Belgije.

Kopirati
Drag cursor here to close