La Liga

Barcelona uspješna na Mallorci; Atletico Madrid prekinuo crnu seriju

Barcelona je kao gost u 19. kolu španjolske Primere s minimalnih 0-1 savladala Mallorcu. Atletico Madrid je pobijedio Rayo Vallecano s 2-0 ostvarivši prvu pobjedu nakon četiri uzastopna poraza.
Sport / Nogomet | 02. 01. 2022. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred kraj prvog poluvremena Blaugrana je povela, a strijelac je bio Luuk de Jong (44') nakon što je ispratio jedan centaršut s desne strane.

Drugo poluvrijeme donijelo je prilično nezanimljivu utakmicu, a do većeg uzbuđenja došlo je tek u sudačkoj nadoknadi kada je Costa primio loptu u šesnaestercu gostiju, ali Ter Stegen je bravuroznom reakcijom spasio tri boda za Barcelonu.

Treba napomenuti da su Katalonci u ovu utakmicu ušli bez velikog broja prvotimaca, što zbog korona virsua, što zbog ozljeda.

U susretu protiv Mallorce nastupilo čak devet igrača iz La Masije. U drugom poluvremenu dvojica su ubilježila seniorske debije. Radi se o 20-godišnjoj 'šestici' Alvaru Sanzu i dvije godine mlađem ofanzivcu Estanisu Pedroli.

Pored njih dvojice 'home grown' devetorku činili su još Mingueza, Pique, Garcia, Nico, Riqui Puig, Akhomach i Ferran Jutgla.

Bila je ovo deveta utakmica Xavija na klupi svog kluba. Upisao je četvrtu pobjedu, a na njegovm kontu stoje i tri remija te dva poraza.

Također u susretu 19. kola španjolskog nogometnog prvenstva Atletico Madrid je pobijedio Rayo Vallecano s 2-0 ostvarivši prvu pobjedu nakon četiri uzastopna poraza.

Prethodno su poraženi od  Mallorce (1-2), Real Madrida (0-2), Seville (1-2) i Granade (1-2), Atletico je napokon pronašao put do slavlja.

Oba gola za Atletico postigao je Angel Correa (28, 53). GOLOVI

U ranije odigranom susretu Getafe je šokirao Real Madrid pobijedivši s 1-0.

Rezultati:

Getafe - Real Madrid 1:0
Elche CF - Granada 0:0
Atletico Madrid - Rayo Vallecano 2:0
Alaves - Real Sociedad 1:1
Real Betis - Celta Vigo 0:2
RCD Mallorca - Barcelona 0:1

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close