Xavi osjetio gorčinu poraza

Barca izgubila, Real i dalje prvi

Večer ranije smo ga vidjeli na teniskom meču između Srbije i Hrvatske. Luka Jović je tu, iako ga nismo vidjeli dvije godine. Međutim, protiv Real Sociedad se ozlijedio Karim Benzema, rano u 18.minuti, pa je s klupe priliku dobio baš Jović.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2021. u 00:24 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri utakmice su trebale novom treneru Xaviju da upiše prvi poraz na klupi Barcelone. I sreća u nesreći za Katalonce su porazi Real Sociedada i Atletico Madrida, pa prednost četvrto odnosno petog na tabeli nije veća od šest bodova.

Jednostavno, realnost Barcelone je takva. Posebno nakon što je Betis osvojio sva tri boda na Camp Nou. Nije da nisu imali šansi u ovom susretu igrači Barcelone, jesu, ali nisu uspjeli postići gol. U centru pažnje su bili "otpisani" Coutinho i Dembele, kojima je Xavi dao priliku, ali je oni nisu iskoristili. I kada ne postigneš gol, staro pravilo kaže, dolazi kazna. Za koju se pobrinuo Juanmi u 79. minuti.

Utakmicu je nažalost obilježila i neugodna ozljeda Gavija u 36. minuti. On je u jednom duelu s Hectorom Bellerinom dobio udarac loptom u glavu. Bio je to neugodan udarac, a da stvar bude još gora Bellerin je potom pao preko Gavija i ponovno ga udario u glavu.

Gavi se jeste pridigao i nastavio igru, ali samo koju minutu kasnije
se opet jednostavno srušio. Situacija nije bila nimalo ugodna, uslijedio je ukazivanje pomoći. Sumnja se da je Gavo zaradio potres mozga i pitanje je hoće li biti spreman za Ligu prvaka.

Večer ranije smo ga vidjeli na teniskom meču između Srbije i Hrvatske. Luka Jović je tu, iako ga nismo vidjeli dvije godine. Međutim, protiv Real Sociedad se ozlijedio Karim Benzema, rano u 18.minuti, pa je s klupe priliku dobio baš Jović. Koji će prvo u 47. minuti asistirati Viniciusu Junioru za vodeći pogodak, a onda će se i sam upisati u strijelce deset minuta kasnije. To je tek treći pogodak Jovića u dresu kraljevskog kluba otkako je stigao iz Eintrachta za 60 milijuna eura odštete u ljeto 2019. godine.

Neočekivano je bez bodova ostao Atletico Madrid u domaćem srazu protiv Mallorce. Domaćin je poveo golom Matheusa Cunhe u 68. minuti susreta i činilo se kako Atletico ima utakmicu pod kontrolom, međutim u posljednjih desetak minuta stvari su se počele komplicirati. Prvo gosti preko Franca Russa vraćaju utakmicu na rezultatski početak, a onda je u sudačkoj nadoknadi Realov igrač na posudbi u Mallorci Takefusa Kubo osigurao tri boda gostima.

Minimalnu pobjedu na domaćem terenu upisala je Sevilla, Lucas Ocampos je ranim golom usmjerio utakmicu u željenom pravcu za domaće. Imali su igrači Villarreala svoje prilike ali do boda nisu došli.

Kopirati
Drag cursor here to close