La Liga

VIDEO I Barcelona preokretom do važne pobjede, Valenciji isključen vratar

Nogometaši Barcelone vratili su se na drugo mjesto ljestvice španjolskog prvenstva nakon 4-2 domaće pobjede protiv Valencije u posljednjem dvoboju 33. kola.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2024. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je to dvoboj pun preokreta. Prvo je Fermin Lopez (22) udarcem glavom na dodavanje Raphinhe doveo Barcelonu u vodstvo, ali onda je Ter Stegen grubo pogriješio i omogućio Hugu Duru (27) gol za poravnanje.

Deset minuta potom Valencia je povela iz kaznenog udarca kojega je realizirao Pepelu (38-11m), ali u sudačkoj nadoknadi isključen je gostujući vratar Mamardašvili zbog igranja rukom izvan šesnaesterca, što je potvrdio VAR, a domaći su to znali iskoristiti u nastavku.

Poljski centarfor Robert Lewandowski (49, 82, 90+3) dva je puta iz velike gužve u petercu uspio glavom proslijediti loptu u mrežu za novi preokret od 3-2, a onda je u sudačkoj nadoknadi iz slobodnog udarca sa 20-ak metara kompletirao hat-trick. 

Video: LA LIGA (33. kolo): Barcelona - Valencia 4:2

Druga Barcelona sada ima 73 boda, dva više od treće Girone, ali i 11 manje od vodećeg madridskog Reala koji je gotovo osigurao naslov prvaka. Valencia je osma sa 47 bodova.

Barcelona u sljedećem kolu igra katalonski derbi protiv Girone, a cilj je učvrstiti drugu poziciju koja jamči odlazak na turnir španjolskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji, gdje četiri ekipe sudionice tog natjecanja dobivaju milijunske iznose. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close