Derbi madrileño

Atletico se revanširao Realu i eliminirao gradskog rivala iz Kupa

Madridski Atlético prošao je u četvrtfinale Kupa kralja nakon što je na svom stadionu Wanda Metropolitano svladao gradskog rivala Real 4-2 nakon produžetaka.
Sport / Nogomet | 19. 01. 2024. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Platforma X / Slavlje igrača Atletico Madrida

Madridski derbi u osmini finala Kupa kralja opravdao je sva očekivanja. Atletico je triput vodio, Real dvaput stizao, ali na kraju su Rojiblancosi slavili nakon produžetaka.

Atletico je zahvaljujući golu Griezmanna za vodstvo od 3-2 natjerao Real da se u potpunosti posveti napadu tako je da je konačnih 4-2 bila logična posljedica riskantne igre Kraljevskog kluba u posljednjim minutama.

Real, koji je i branitelj naslova u Kupu, pozdravit će se tako s ovim natjecanjem već u osmini finala.

Atletico je prvi gol zabio Samuel Lino u 39. minuti. Rodrigo de Paul ubacio je loptu u šesnaesterac, a Antonio Rudiger bio je prvi na lopti. Međutim, stoper Reala loptu je savršeno odbio do Lina, koji je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i zabio za vodstvo Atletica.

Real je izjednačio krajem prvog poluvremena, a situaciju je 'zakuhao' Modrić, koji je ubacio iz slobodnog udarca, no Jan Oblak nespretno je reagirao i pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Novo vodstvo Atletica donio je Alvaro Morata u 57. minuti u novoj nespretnoj reakciji obrane Reala. Lopta se od Camavinge odbila prema Luninu, koji nije uspio očistiti situaciju, a lopta se od Ukrajinca još jednom odbila do Morate kojem je jedino preostalo pospremiti loptu u praznu mrežu.

Real je i nakon drugog zaostatka nastavio igrati beskompromisno, pokušavajući poravnati rezultat, a to su uspjeli u 82. minuti.

Vinicius i Bellingham odigrali su kombinaciju, Englez je utrčao u prazan prostor, pa sjajno pronašao Joselua na drugoj stativi koji je poentirao.

Inače, nekoliko trenutaka ranije Lunin je obranio nevjerojatnu šansu. Činilo se kako će Atletico zabiti treći gol, ali je Ukrajinac magično reagirao i susret gradskih rivala otišao je u produžetke.

Presudni gol Atletica zabio je Antoine Griezmann u 100. minuti, nakon loše reakcije Viniciusa u obrani, dok je konačnih 4-2 postavio Rodrigo Riquelme u 119. minuti iz brze kontre, na dodavanje Memphisa Depaya.

Kraljevski klub je, doduše, postigao pogodak u produžecima nakon novog zaostatka od 2-3, ali ga je VAR poništio zbog minimalnog zaleđa Bellinghama tako da trećeg izjednačenja na utakmici nije bilo.

Sažetak utakmice OVDJE

Zanimljivo, ovo je tek drugi poraz Reala u tekućoj sezoni u svim natjecanjima, a oba im je nanio upravo Atletico. U La Ligi su Rojiblancosi u rujnu slavili 3-1 u okviru 6. kola, a početkom veljače slijedi još jedan prvenstveni ogled gradskih rivala.

U četvrtfinale Kupa kralja ranije su se plasirali Prije Barcelona, Mallorca, Sevilla, Real Sociedad, Celta Vigo, Athletic Bilbao i Girona.

Ždrijeb četvrtfinalnih parova bit će održan u petak u Madridu.

Kopirati
Drag cursor here to close