Situacija u skupini E

AZ mora dobiti Zrinjski i nadati se pomoći Aston Ville

Večeras će u Alkmaaru domaći AZ dočekati prvaka BiH HŠK Zrinjski.
Sport / Nogomet | 30. 11. 2023. u 12:07 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras se igraju utakmice pretposljednjeg kola u Uefinoj Konferencijskoj ligi, a u skupini E, gdje imamo jedinog predstavnika, situacija je takva da sve ekipe imaju teoretske izglede za prolaz.

Međutim, šanse Zrinjskog su samo u teoriji, jer Mostarci su izgubili obje utakmice od Legije i da bi prošli dalje morali bi pobijediti AZ u gostima i Aston Villa bi morala izgubiti od Legije doma, a onda bi s Villom igrali u Mostaru za prolaz.

Ipak, jasno je da je takav scenarij manje realan. Puno veće izglede ima AZ, iako i oni ne ovise sami o sebi. AZ Alkmaar ima šest bodova manje od Legije i Aston Ville i njima je potrebno da Legia izgubi u Engleskoj, a onda bi oni pobjedom nad Zrinjskim došli na tri boda manje od Poljaka i imali bi priliku za prolaz u zadnjem kolu.

"Čudna je situacija u grupi, a sigurno da bi mi bili u boljem položaju da smo uzeli koji bod u Bosni i Hercegovini. No, ovo je sada realnost i s njom se moramo nositi. Ne sumnjam da će Aston Villa obaviti svoj posao na najbolji način, a mi moramo se pobrinuti da svoj dio posla, da pobijedimo Zrinjski, obavimo kako treba", rekao je trener AZ Alkmaara Pascal Jansen.

Prema tome odluka bi mogla pasti u zadnjem kolu, osim ako Zrinjski ne bi otrgnuo koji bod Alkmaaru i u tom slučaju kasniji susret Aston Ville i Legije odlučivao bi samo o prvom mjestu.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close