Pred utakmicu u Kuvajtu

Australci se odriču dijela premija i novac doniraju Palestini

Australci su prije ovog susreta odlučili dio svojih bonusa (premija) koje će im za odigravanje utakmice dodijeliti savez donirat će međunarodnoj organizaciji Oxfam, koja šalje novčanu pomoć u Pojas Gaze.
Sport / Nogomet | 18. 11. 2023. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Južne Amerike, Afrike, svoje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo počele su u reprezentacije u Azijskog zoni. Posebnu pažnju privlači skupini I u kojoj se nalaze reprezentacije Australije, Libanona, Bangladesha i Palestine. U prvom kolu Libanon kojeg vodi Nikola Jurčević, je remizirao sa Palestinom 0:0.

Taj bod je naravno selekciji Palestine imao težinu jedne pobjede. Sada ovoj selekciji na čijoj klupi je Tunižanin Makram Daboub. Palestina je posljednji put na domaćem terenu igrala prije četiri godine, sada će Australiju dočekati u Kuvajtu. Australci su prije ovog susreta odlučili dio svojih bonusa (premija) koje će im za odigravanje utakmice dodijeliti savez donirat će međunarodnoj organizaciji Oxfam, koja šalje novčanu pomoć u Pojas Gaze.

"Teško nam je uopće zamisliti u kakvoj se situaciji nalaze palestinski igrači i što ova utakmica znači za njih, kako se uopće moguće natjerati na nogomet u ovoj situaciji", izjavio je australski veznjak Jackson Irvine.

Očigledno je da znamo šta se dešava za obje strane to je užasno. Neću stajati ovdje i iznositi politički stav, ali sve što mogu reći je da ćemo ići u Kuvajt fokusirani samo na utakmicu", dodao je defanzivac Leicester Cityja Harry Souttar

Palestinski izbornik, Tunižanin Makram Daboub, dodao: "Bilo da idemo na trening ili u hotel, igrači provedu 24 sata na svojim telefonima kako bi pratili što se događa. Kada su u pitanju osjetljivi slučajevi, poput smrti djece, civila i njihovih obitelji, to ih motivira reagirati i ostvariti pobjedu kako bi barem malo usrećili palestinski narod. Unatoč boli, postoji nada."

Kopirati
Drag cursor here to close