Na mala vrata

Australija i Peru odlučuju o putniku na Svjetsko prvenstvo

Australija i Ujedinjeni Arapski Emirati odigrali su utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Junak susreta bio je Hrustić, strijelac pobjedničkog gola u 84. minuti.
Sport / Nogomet | 08. 06. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katar, domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, ugostio je i nogometaše Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su odigrali utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

U pitanju je bio dvoboj trećeplasiranih momčadi azijskih kvalifikacija, a u Al Rayyanu je slavila Australija s 2-1 te je došla na korak do plasmana na SP. Do toga Australce još dijeli dvoboj protiv Perua.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a prvi su do gola došli australski nogometaši. U 53. minuti, na asistenciju Boylea, dobro se iz blizine snašao Irvine i poentirao za 1-0 svoje momčadi.

No, veselje Australaca trajalo je vrlo kratko jer je već u 57. minuti Caio Canedo izjednačio na 1-1.

Nakon toga je uslijedila inicijativa Australije koja je na kraju nagrađena pogotkom za konačno slavlje. Junak susreta bio je Ajdin Hrustić, strijelac u 84. minuti.

Hrustić je nogometaš bh. korjena, rođen u Melbourneu, a nastupa za Eintracht iz Frankfurta, s kojim je nedavno osvojio Europsku ligu.

Na istom stadionu u Al Rayyanu Australija sada čeka ključni meč na potencijalnom putu prema Svjetskom prvenstvu. Suparnik će biti Peru, petoplasirana momčad južnoameričkih kvalifikacija.

Ta je utakmica na rasporedu 13. lipnja, a pobjednik tog susreta na SP-u će biti u skupini s Francuskom, Danskom i Tunisom.

Dan kasnije, 14. lipnja u Al Rayyanu će se nogometaši Novog Zelanda i Kostarike boriti za posljednje mjesto na završnom turniru Svjetskog prvenstva.

Pobjednik tog dvoboja zauzet će mjesto u skupini E zajedno s reprezentacijama Španjolske, Njemačke i Japana.

Kopirati
Drag cursor here to close