Prilika života

Aubameyang se zbog Barce odrekao silnog novca

"Ja sam jako htio u Barcelonu. Odrekao sam se plaće jer znam da je ovo prilika koja se pojavi jednom u životu", rekao je Gabonac u razgovoru za Mundo Deportivo.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2022. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je 2. veljače objavljeno priopćenje Barcelone kako je Pierre Emerick Aubameyang postao njihov novi igrač te da ju ugovor instalirana otkupna klauzula od 100 milijuna eura, naslućivalo se da je Gabonac morao raditi velike novčane kompromise.

Bilo je i onih koji su ovaj transfer prokomentirali u stilu - i nije neko pojačanje... Ali kad je 32-godišnji napadač debitirao u La Ligi u pobjedi protiv Atletico Madrida (4:2) odigravši 29 minuta, vidjelo se da mu nije trebalo puno vremena za prilagodbu.

Potom je sličnu minutažu proveo na terenu u ogledu protiv Espanyola (2:2). Prošlog vikenda je po prvi put startao, a da trener Xavi nije pogriješio u svojoj odluci da se Gabonac nađe u početnih 11, Aubameyang je potvrdio zabivši hat-trick u pobjedi (4-1) na gostovanju kod Valencije. Gaboncu su to bili prvi, ali vjerojatno ne i posljednji golovi u dresu Barcelone.

Auba je bio sjajan u Arsenalu, baš kao i prije toga BVB-u, ali je u posljednje vrijeme imao sve više problema s disciplinom. Oduzeta mu je kapetanska traka, a onda je postalo jasno i da ga se klub želi riješiti.

U razgovoru za španjolske medije potvrdio je da se odrekao 350 tisuća funti tjedno (420 tisuća eura), što na godišnjoj bazi iznosi 21.8 milijuna eura.

"Moj otac je to dogovarao s odvjetnikom tako da oni o tome znaju najviše. Ja sam jako htio u Barcelonu. Odrekao sam se plaće jer znam da je ovo prilika koja se pojavi jednom u životu", rekao je Gabonac u razgovoru za Mundo Deportivo.

Auba je potvrdio da je prije potpisa za Barcelonu puno pričao s Bellerinom, Henryjem i Dembeleom,

"S Barcelonom želim osvojiti La Ligu i Ligu prvaka", govori Auba, s tim da ove sezone želi prvo osvojiti Europsku ligu. Prva utakmica protiv Napolija završila je rezultatom 1:1, dok je sad pred njegovom novom momčadi uvijek teško gostovanje u Napulju pred iznimno fanatičnom publikom.

"Morat ćemo dati sve od sebe, a ja osobno ću nastaviti raditi na istoj razini otkako sam stigao u klub. Želim pobjeđivati u svim utakmicama i želim osvojiti Europsku ligu. To mi je posebno velika želja od 2019. godine. U Napulju naprosto moramo slaviti", podvukao je 32-godišnji napadač.

Slučajno ili ne, Blaugrani se nakon zimske stanke vratila efikasnost pred protivničkim golom, a Aubameyang može još pojačati dojam. Reklo bi se - sve to bez basnoslovnih ulaganja...

Kopirati
Drag cursor here to close