Topnici se još nadaju

Arsenal za poluvrijeme sredio Chelsea

Ipak, za navijače Arsenala je ohrabrujuće što je ovo bila prva pobjeda u završnici sezone nakon četiri susreta bez pobjede. Naravno, u obzir treba uzeti činjenicu da je Chelsea loš ove sezone, da je bio loš u ovom derbiju.
Sport / Nogomet | 02. 05. 2023. u 23:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal je još jednom ove sezone savladao Chelsea i napravio svoje. Tako se sastav Mikaela Artete privremeno vratio na prvo mjesto sa 78 bodova, dva više od Manchester Cityja, koji ima i dvije utakmice manje. Ipak, za navijače Arsenala je ohrabrujuće što je ovo bila prva pobjeda u završnici sezone nakon četiri susreta bez pobjede. Naravno, u obzir treba uzeti činjenicu da je Chelsea loš ove sezone, da je bio loš u ovom derbiju.

Martin Odegaard krasno je pogodio u 18. minuti. Kapetan Arsenala puknuo je iz prve i zabio od prečke nakon što mu je idealnu povratnu loptu dao Granit Xhaka. Ista kombinacija igrača bila je zaslužna za drugi pogodak. Xhaka je ponovno s lijeve strane ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor Chelseaja, gdje nitko nije čuvao Odegaarda. Norvežanin je opet puknuo iz prve i zabio 14. pogodak u sezoni.
Ben White je u ubacio u 34. minuti. Gabriel Jesus je iz drugog pokušaja, uspio pogoditi za 3:0. Uspio je Chelsea do kraja utakmice Maduekea smanjiti na 3:1.

Chelsea je trenutačno na 12, mjestu, ima 39 bodova i matematički još uvijek opstanak nije osiguran.

Kopirati
Drag cursor here to close