Premiership

Arsenal ne posustaje, Jesus postigao dva gola

Prije početka utakmice obje su momčadi odale počast bivšem igraču Arsenala i Leedsa Davidu Rocastleu, koji je preminuo prije nešto više od 22 godine.
Sport / Nogomet | 01. 04. 2023. u 19:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal nastavlja svoju prvenstvenu seriju. Danas je upisao sedmu pobjedu zaredom, pa i dalje ima osam bodova prednosti u odnosu na Manchester City. Zanimljivo, Arsenal je slavio identičnim rezultatom kao i protiv Crystal Palacea, u prošlom kolu.

Ipak, Topnici nisu stvorili previše prilika do prvog gola, čak kada se pogleda ukupno prvo poluvrijeme, Leeds je imao bolje prilike, Rasmus Kristensen, Crysencio Summerville i Jack Harrison testirali su domaćeg vratara Aarona Ramsdalea. Međutim, nakon što je Gabriel Jesus realizirao jedanaesterac u 35. minuti stvari su počele mijenjati na terenu.

Na otvaranju drugog dijela ide brzi gol Arsenala za 2:0, Martinelli je poslalo loptu na drugu stativu, White je to ispratio i Leeds polako počinje da tone. U 55. minuti je strijelac Gabriel Jesus, sad je asistent Trossard. Leeds je iskoristio manje opuštanje domaćih, pa je Kristensen uspio postići gol uz pomoć Zinchenka. Konačnih 4:1 postavlja Xhaka lijepo golom, na centaršut Odegaarda. Prije početka utakmice obje su momčadi odale počast bivšem igraču Arsenala i Leedsa Davidu Rocastleu, koji je preminuo prije nešto više od 22 godine.

Bournemouth je današnjom pobjedom pobjegao iz opasne zone. Za tek treću pobjedu Bournemoutha od studenog pobrinuli su se Marcus Tavernier i Dominic Solanke. Fulham jeste rano poveo golom Pereire, ali domaći nisu odustajali. Tavernier kojeg nije bilo na terenu otkako je zabio, a potom i pogoršao ozljedu koljena u 1:0 pobjedi nad Wolvesima 18. veljače, dobio je priliku umjesto Jaidona Anthonyja i nakon samo pet minuta Bournemouth se vratio. Na kraju je u 79. minuti, pritisak Bournemoutha urodio plodom, Dominic Solanke je bio strijelac za slavlje domaćih navijača.

Sjajnu utakmicu odigrali su Brighton i Brentford u Brightonu, na kraju je završilo 3:3. U prvih 45 minuta "pala" su čak četiri gola. Gosti su dva puta vodili golovima Janssona u 10. i trećeg topnika lige Ivana Toneyja u 22., ali su Mitoma i Welbeck uspjeli svaki put uzvratiti. Nakon uzbudljivih, ali frenetičnih prvih 45 minuta, drugo je poluvrijeme počelo i trećem golom Brentforda, koji će voditi sve do posljednjih minuta.

Lewis Dunk je zapucao dobru šansu prije nego što je Brighton stigao do boda. Alexis Mac Allister je realizirao jedanaesterac u 90.minuti. Domaćini su tražili još jedan penal kad je Hickeya lopta pogodila u ruku, ali ovaj put pomoćni sudac nije intervenirao i momčadi su se morale zadovoljiti osvojenim bodom.

S obzirom na položaj klubova, teško da u Nottingham Forest i Wolverhampton mogu biti zadovoljni podjelom bodova. Bilo je burno, posebno u jednom trenutku na klupama, kad su gosti tražili jedanaesterac nakon duela u kojem je zaustavljen Adama Traore. Isključeni su na kraju pomoćni treneri Alan Tate i Pablo Sanz. Na terenu je Brennan Johnson doveo Forest u vodstvo golom u 38., a izjednačio je Daniel Podence u 83.

Kopirati
Drag cursor here to close