Komplicira se borba za opstanak

Arsenal sve bliži Ligi prvaka, važni bodovi Evertona

Napokon malo dobrih vijesti za navijače Evertona. Nakon 28. kolovoza prošle godine, ovo je prva gostujuća pobjeda Evertona u prvenstvu.
Sport / Nogomet | 08. 05. 2022. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija na dnu tabele u Premiershipu se ponovo komplicirana. Danas je Leeds poražen, dok je Everton uzeo tri boda u gostima pa je sada momčad trenera Jessea Marscha prva ispod crte iako ima isti broj bodova kao Burnley odnosno jedan manje od Evertona.

Arsenal je na svom terenu upisao četvrtu pobjedu zaredom, ovaj put je savladan Leeds 2:1. Kako je domaća momčad ušla u utakmicu činilo se da će Leeds doživjeti težak poraz. Eddie Nketiah zabija dva gola u kratkom razdoblju i nakon deset minuta igre Leeds je gubio 2:0. Da stvar bude gora Ayling je potpuno bespotrebno zaradio crveni karton nakon pregledavanja snimka njegovog žestokog starta.

Međutim, Arsenal nije postigao treći gol, pa su gosti malo po malo hvatali zraka. I onda je u 66.minuti Llorente postigao gol za 2:1. Nastojali su gosti do posljednjeg trenutka pronaći put do izjednačenja, ali nisu uspjeli. Arsenal se ovom pobjedom učvrstio na četvrtom mjestu, jako je blizu Lige prvaka, ima četiri boda više od Tottenhama, ali i samo jedan manje od trećeg Chelseja.

Napokon malo dobrih vijesti za navijače Evertona. Nakon 28. kolovoza prošle godine, ovo je prva gostujuća pobjeda Evertona u prvenstvu. Zapanjujući volej Vitaliyja Mykolenka je završio u mreži domaćih nakon šest minuta igre. Patson Daka je pet minuta kasnije utakmicu vratio na početak, ali je Everton ponovo vodio. Nakon pola sata igre. Holgate je najbolje reagirao nakon intervencije Kaspera Schmeichela. U nastavku utakmice najveći teret u gostujućem sastavu je podnio Pickford.

Otpisani Norwich je potopljen na domećem terenu. West Ham je slavio sa sigurnih 4:0. Benrahma je bio dvostruki strijelac, Antonio i Lanzini sa bijele točke su dodali po jedan gol. West Ham ima tri boda manje od šestog Manchester Uniteda i opet bi vrlo lako mogao u Europu.

Kopirati
Drag cursor here to close