Uzbuđenja u Premiershipu

Arsenal ispred Tottenhama, Evertonu važni bodovi

Tottenham i Arsenal sastaju se u međusobnom zaostalom susretu nakon idućeg, 36. kola u kojem Arsenal dočekuje Leeds, dok će Tottenham gostovati kod Liverpoola.
Sport / Nogomet | 01. 05. 2022. u 21:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tottenham i Arsenal nastavljaju borbu za četvrto mjesto, dok je Everton uzeo tri zlata vrijedna boda protiv trećeg Chelseja.

Sve počelo na Goodisonu, gdje su se sastali Everton i Chelseja. Domaći navijači su napunili stadion, stvorili su sjajnu atmosferu
kako bi pomogli svojoj momčadi da se približi Leedsu i Burnleyu. I uspjeli su. Gol koji bi mogao imati težinu opstanka je došao nakon
59 sekundi igre u nastavku.Richarlison odradi visoki presing na zadnju liniju, prisili Azpilicuetu na pogrešku, a onda uz pomoć Graya savlada Mendyja.

Mogao je Everton samo tri minuta kasnije povećati vodstvo, ali Mykolenko nije bio precizan. Nakon toga je Chelsea počeo stvarati pritisak, ali su se Lampard i Everton obranili.

Tottenham nije imao problema protiv umornog Leicestera, završilo je 3:1.

"Bilo je bitno osvojiti tri boda. Bio je veliki pritisak, ali rekao sam svojim igračima da uživaju u ovom trenutku jer smo to zaslužili nakon svega što smo uradili u posljednjih šest mjeseci.Nitko nije mogao zamisliti kad sam stigao u studenom da bismo još mogli biti u utrci, ali ovi igrači su zaslužni boriti se za tako važno mjesto. Nije lako kvalificirati se za Ligu prvaka u Engleskoj," rekao je Conte.

Tottenham je poveo već ui 22. minuti, putem svoje najpoznatije veze. Harry Kane pogodio je na asistenciju Sona-Heung Mina. Korejac je iduća dva pogotka postigao sam, oba puta na asistenciju Kuluševskog. Leicester je u završnici došao do počasnog pogotka preko Kelechija Iheanacha.

Arsenal opet sve ima u svojim rukama i dva boda prednosti ispred Tottenhama. Zanimljivo, u lokalnom okršaju protiv West Hama, junaci trijumfa su bili štoperi, koji baš ne briljiraju posljednjih ne utakmica već, sezona. Rob Holding je najbolje reagirao nakon prekida u 38. minuti, ali opet u onom nekom Arsenalovom stilu, stiglo je brzo izjednačenje. Jarod Bowen je zabio za West Ham. Gabriel Magalhaes je dobro reagirao na ubacivanje Martinellija.

Tottenham i Arsenal sastaju se u međusobnom zaostalom susretu nakon idućeg, 36. kola u kojem Arsenal dočekuje Leeds, dok će Tottenham gostovati kod Liverpoola. U slučaju poraza recimo Tottenhama, a trijumfa Arsenala situacija u borbi za četvrto mjesto bi mogla biti jasnija.

 

Kopirati
Drag cursor here to close