Drugi poraz Liverpoola ove sezone

VIDEO I Arsenal slavio u derbiju, ima dva boda manje od Redsa

Koliko god se Arsenal vratio u igru za naslov prvaka, tako je dobrim dijelom pomogao Manchester Cityju koji u ovom trenutku ima dvije utakmice manje i pet bodova zaostatka u odnosu na Liverpool.
Sport / Nogomet | 04. 02. 2024. u 20:11 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal je ponovo u igri za naslov prvaka. Nakon današnje pobjede u velikom derbiju protiv Liverpoola. Krajnje čudnom. Posebno ako gledamo golove koji su postignuti. Način i u vrijeme kada su došli.

Arsenal je u prvom dijelu dominirao, od početka je počeo stvarati pritisak, posebno visokim izlascima u ranoj fazi organizaciji napada Redsa. Ødegaard je proigrao Havertza koji je danas bio neka vrsta lažne devetke, Konaté koji nije imao svoju večer griješi, ali stvar spašava Alisson. Samo za kratko jer je tu Saka.

I činilo se kako Arsenal privodi priču u prvom poluvremenu kraju na najbolji način. Dominacija, dobra igra, vodstvo. Međutim, u trećoj minuti sudačke nadoknade lopta dolazi do Diaza, Saliba i Raya su zakomplicirali situaciju, igrač Liverpoola ponovo šutira i pogađa Gabriela. Sve ono što su dobro Topnici napravili su prosuli na poprilično glup način.

Po izlasku iz svlačionica Liverpool djeluje puno bolje, opasnije, izmjena koju je napravio Arteta (Kiwior/Zinchenko) je samo stvorila prazninu u zadnjoj liniji Arsenala. Redsi su sve opasniji, ali nema gola.

I onda iz ničega. Ako je gol koji je primio Arsenal glup, ovaj je dva puta gluplji. Duga lopta Gabriela, van Dijk je ostavlja za Allisona. Brazilac je promašuje, drugi, Martinelli ne gleda poklonu u zube. Arsenal ponovo vodi u 62. minuti.

Gol je poprilično uzdrmao goste, Konaté do kraja pravi prekršaj za drugi žuti karton, dok je Trossard minijaturom prošao uz aut liniju pa opet uz pomoć van Dijka poslao loptu kroz noge Allisonu. Trossard je opet postigao gol, vidjet ćemo hoće li opet završiti na klupi.

Koliko god se Arsenal vratio u igru za naslov prvaka, tako je dobrim dijelom pomogao Manchester Cityju koji u ovom trenutku ima dvije utakmice manje i pet bodova zaostatka u odnosu na Liverpool

Video: Arsenal - Liverpool 

Navijači Chelsea su se ove sezone navikli na teške poraze. Bez obzira je li se radi o domaćem ili gostujućem terenu. Samo u posljednje dvije utakmice Petrović je primio sam golova. Danas je na Stamford Bridgeu u glavnoj ulozi bio Matheus Cunha. Iako je Chelsea poveo, Cunha je do kraja isporučio hat-trick za slavlje Wolverhamptona 4:2. Kažnjavajući greške domaćih igrača.

Poraz je mogao biti i teži, ali je Thiago Silva postavio konačan rezultat. Wolverhampton je tako preskočio Chelsea na ljestvici, sada je 10. s 32 boda, jednim više od 11. Chelseaja.

Manchester United je upisao drugi trijumf zaredom. West Ham nije igrao toliko loše koliko je na kraju poražen. Goste je načeo
Højlund četvrtim golom na posljednje četiri utakmice, dok je posao završio Garnacho sa svoja dva gola. Nije bio West Ham toliko loš.
Johnson, Kudus, Álvarez, ali je Onana odradio dobro svoj posao dana.

Bournemouth i Nottingham su remizirali 1:1. Oba gola su postignuta u prvom dijelu. Justin Kluivert je već u petoj minuti postigao gol.
Hudson-Odoi je na isteku prvog dijela poravnao. Billing je u 84. minuti isključen, ali gosti nisu to iskoristili.

Kopirati
Drag cursor here to close