Pet golova na Emiratesu

Arsenal ne posustaje, pao Manchester United u posljednjim trenucima

Nketiah je ušao u povijest Arsenala kao drugi igrač koji je postigao pobjedonosni gol protiv Manchester Uniteda u 90. minuti nakon Thierryja Henryja u siječnju 2007. godine.
Sport / Nogomet | 22. 01. 2023. u 20:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal nastavlja svoju sjajnu priču ove sezone u Premiershipu. Osim što su uspjeli uzvratiti Manchester Unitedu za jedini poraz ove sezone, zadržali su pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Manchester City. U izvrsnom okršaju upravo odigranom na Emiratesu, Arsenal je slavio 3:2, što je prvi poraz Uniteda u ovoj godini, prvi nakon sedam utakmica.

Arsenal se uspio nametnuti, ali je Manchester United je prvi došao do prednosti. Rashford je postigao svoj deveti gol nakon Svjetskog prvenstva u svim takmičenjima, što je najviše od svih igrača Lige petice. Igrači Arsenala su izgubili jednu loptu na svojoj polovini, koja dolazi upravo do Rashforda koji je povukao na širokom prostoru, baš onako kao što su se defenzivci Arsenala povlačili, pa je s nekih 20-ak metar od gola opalio i pogodio.

Sedam minuta kasnije, Arsenal uzvraća udarac. Xhaka je nabacio, a Nketiah utrčao i skočio ispred Wan-Bissake. Iako je Arsenal imao više loptu u svojim nogama, inicijativu, do drugog gola nije došao. Barem ne u prvom poluvremenu. Na drugi su njegovi navijači morali čekati osam minuta u nastavku.

Raspoloženi Saka je pronašao prostora da potegne u malu mrežicu, suprotni ugao gola De Gee. Vrlo lijep gol, za prednost Arsenala koju će anulirati najmanji rastom na terenu i to glavom. Nakon kornera u 54. minuta Tomiyasu je zasmetao Ramsdelu, ovaj je kratko odbio loptu koju u zraku, nekako hvata Martinez bacajući za njom. Martinez je postao sedmi Argentinac koji je zabio kroz povijest za United.

Nakon primljenog gola, narednih pola sata se uglavnom igralo pred golom Uniteda. Nekoliko promašaja i briljantne obrane De Gee držali su u životu Manchester, sve do 89.minuti kada Nketiah sjajno reagira pred golom gostiju. Par trenutaka se pričekao VAR, ali je gol priznat. Nketiah je ušao u povijest Arsenala kao drugi igrač koji je postigao pobjedonosni gol protiv Manchester Uniteda u 90. minuti nakon Thierryja Henryja u siječnju 2007. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close