Liga prvaka

Arsenal nadigrao Sevillu, Real uvjerljiv protiv Brage

U četvrtom kolu skupine B nogometne Lige prvaka Arsenal je kao domaćin nadigrao Sevillu s 2:0. Madridski Real je na svom terenu pobijedio Bragu s 3-0.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2023. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prve dvije utakmice igrane u srijedu, Napoli je protiv Union Berlina remizirao 1-1, dok je Real Sociedad s 3-1 bio bolji od Benfice.

Nogometaši Napolija nisu potvrdili ulogu favorita te su pred svojim navijačima odigrali 1-1 protiv Union Berlina u četvrtom kolu skupine C Lige prvaka.

U 39. minuti strijelac za 1-0 bio je Politano od kojeg se lopta odbila u mrežu. Jedinu pravu šansu gosti su imali u nadoknadi prvog dijela kada je hrvatski reprezentativac Josip Juranović, iz slobodnog udarca s 20-ak metara, pogodio vratnicu.

U nastavku je i dalje dominirao Napoli, ali su gosti iz Berlina postali itekako opasni u kontranapadima te su jedan takav realizirali. U 52. minuti za 1-1 je pogodio Fofana.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

U skupini D Real Sociedad je u San Sebastianu svladao lisabonsku Benficu 3-1 čime je uvelike zakoračio prema osmini finala.

Real Sociedad je pitanje pobjednika riješio u uvodnih dvadeset minuta. Toliko je, naime, trebalo vremena za tri pogotka domaće momčadi. Prvo je Mikel Merino glavom u šestoj minuti pogodio za 1-0, potom je Mikel Oyarzabal u 11. iskoristio pogrešku gostiju te povećao na 2-0, dok je najljepši gol postignut u 21. minuti.

Tada je baš sve napravio Barrenetxea koji je iskosa precizno i snažno pogodio suprotni kut za 3-0.

Poništen je još jedan pogodak Real Sociedadu, dok u 29. minuti Brais Mendez nije realizirao jedanaesterac za 4-0.

U nastavku je Benfica došla do daha, ali jedino je uspjela smanjiti na 1-3 i to golom Rafa Silve u 49. minuti.

     
       Standings provided by Sofascore     

U kasnijem terminu odigrano je još nekoliko zanimljivih utakmica, a sigurne pobjede ubilježili su Arsenal protiv Seville (2-0) i Real Madrid protiv Brage (3-0).

Real Madrid našao se u ranom problemu protiv Brage, ali je Andrej Lunjin obranio jedanaesterac i trasirao put ka pobjedi Los Blancosa. Pucao je Alvaro Djalo, no Ukrajinac na vratima Reala odlično je intervenirao.

Ovaj put je sjajnu predstavu imao Vinicius Junior koji je postigao pogodak i upisao dvije asistencije. Četvrtom pobjedom Kraljevski klub se učvrstio na vrhu ljestvice skupine osiguravši i prolaz dalje.

Za Real su zabili Brahim Diaz (27), Vinicius Junior (58) i Rodrygo (61). Luka Modrić je za Real zaigrao od 74. minute. GOLOVI

     
       Standings provided by Sofascore     

Arsenal je bio dominantan protiv Seville, koja nijednom nije zapucala prema vratima Topnika. Na koncu su pobjedom od 2-0 napravili velik korak ka prolasku dalje.

Topnici su nakon pola sata slomili obranu Seville. Jorginho je probio obranu gostiju uputivši sjajnu loptu na krilo do Bukayo Sake koji je ubacio pred gol do Leandra Trossarda kojem nije bilo teško zatresti mrežu.

Na 2-0 je povisio Saka u 64. minuti. Ivan Rakitić je za Sevillu igrao od 65. minute.

Sažetak utakmice OVDJE

U drugom susretu PSV Eindhoven je pobijedio Lens sa 1-0.

Nizozemci su brzo poveli. U 12. minuti je Johan Bakayoko ubacio, a Luuk de Jong glavom pogodio za 1-0.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close