Nije baš nježan, ali...

Neuništivi Pepe ispisao povijest nogometne Lige prvaka

Portugalski nogometaš Pepe (40) postao je najstariji igrač u povijesti Lige prvaka koji je zabio gol u najelitnijem nogometnom natjecanju.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2023. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Actu Foot / Pepe, najstariji strijelac u Ligi prvaka

Porto je u 4. kolu Lige prvaka u utorak navečer pred svojim navijačima pobijedio Antwerp 2:0, a kapetan portugalskog velikana, neuništivi Pepe (40), ispisao je povijest ovog natjecanja.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Conceicao je s desne strane ubacio u kazneni prostor, a najviši u skoku je bio Pepe koji zabija za konačnih 2:0 i potvrdu pobjede Porta.

Ovim je golom Pepe ispisao povijest jer je s 40 godina i 254 dana postao najstariji nogometaš koji je zabio gol u Ligi prvaka!

Dosadašnji rekorder bio je legendarni Talijan Francesco Totti koji je 2014. godine u dresu Rome zabio s 38 godina i 59 dana, piše Tportal.

Visoko u tom poretku je i Luka Modrić koji je s 37 godina i 44 dana najstariji igrač koji je ikad realizirao penal u Ligi prvaka te je tako ukupno četvrti najstariji strijelac u povijesti Lige prvaka.

Odmah iz Modrića je Edin Džeko koji je također pogađao kao 37-godišnjak.

Kao igrači koji su postizali pogotke u Ligi prvaka nakon što su navršili 37 godina života, na listi su još i Ryan Giggs, Filippo Inzaghi te Javier Zanetti.

Pepeu ovo tek četvrti gol u Ligi prvaka u karijeri koja je započela još 2001. godine. Kako sad stvari stoje, Pepe bi do kraja grupne faze trebao ući i među pet najstarijih igrača Lige prvaka.

Za sada taj rekord drži Marco Ballotta iz Lazija koji je zaigrao s 43 godine i 252 dana.

Video: UEFA CHAMPIONS LEAGUE (4. KOLO): Porto - Antwerpen 2:0 / 07.11.2023.
Kopirati
Drag cursor here to close