Dalmacijo

Spot koji se čeka od 1996.: Pogledajte čaroliju Poljuda uz Alena Nižetića

Pjesma "Dalmacijo" nastala je 1996. godine, otpjevao ju je Alen Nižetić i grupa Tutti Frutti Band, a do sada nikad nije imala spot.
Sport / Nogomet | 13. 01. 2024. u 15:25 Z.S. | Bljesak.info
Alen Nižetić - Dalmacijo (Official video)

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pjesma "Dalmacijo" napokon je dobila spot koji je snimljen na Poljudu 1. listopada 2023. uoči početka utakmice Hajduk - Dinamo.

Ova utakmica odabrana je za snimanje spota zbog veličanstvene navijačke atmosfere.

Pjesma "Dalmacijo" nastala je 1996. godine, otpjevao ju je Alen Nižetić i grupa Tutti Frutti Band, a do sada nikad nije imala spot.

Nižetić je 2021. u emisiji "Večernji show s Giulianom'' otkrio kako je nastala jedna od najpopularnijih navijačkih himni – Dalmacijo.

"Ja sam '95. postao treći pjevač Tutti Fruttija. Jurica Pađen nas je zvao na Etno festival u Neumu. Neno Ninčević je tada rekao - radim album za Cocu, evo vam nešto o Dalmaciji, neke natuknice mi je dao i pitao nas hoćemo li mi to malo autorski doraditi, završiti i uzeti sebi. Jare nije htio, al' ja i Dado smo uzeli. U kratko sam vrijeme napisao skoro cijelu pjesmu. Kad sam prvi put vidio refren, izgledao mi je kao Cocin - Dalmacijo, sva od zlata i bisera. Ja sam to išao okrenuti malo na rock", ispričao je splitski pjevač.

 

Kopirati
Drag cursor here to close