Nova promjena na Grbavici

Akrapović više nije trener Željezničara, Đurbuzović nasljednik

Prema informacijama iz Sarajeva, Akrapovića je naslijedio Dino Đurbuzović. Radi se o privremenoj opciji, kako su saopćili s Grbavice, pošto će Đurbuzović ekipu voditi do imenovanja novog šefa stručnog stožera.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2024. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet utakmica je ostao na klupi Željezničara Bruno Akrapović. Devet utakmica u kojima je ostvario dvije pobjede. Jednu protiv Sarajeva 3:0, drugu protiv Sloge.

Nakon poraza od Posušja je postao bivši. Iskusni stručnjak je početkom januara stigao na stadion Grbavica sa samo jednim zadatkom, a to je da ostavi Željezničar u društvu najboljih. Ipak, šest kola do kraja, Željezničar je i dalje u zoni ispadanja pa je zbog toga odlučeno da je najbolje za sve da Akrapović napusti klub.

Uz njega su Željezničar napustili i ostali članovi stručnog štaba Kenan Hasagić, Jasmin Kolašinac, Luca Guerra, Nermin Šabić i Almir Seferović. Željezničar je u posljednje vrijeme mijenjao trenere, uprave, ali još uvijek nije osigurao opstanak. Prema informacijama iz Sarajeva, Akrapovića je naslijedio Dino Đurbuzović. Radi se o privremenoj opciji, kako su saopćili s Grbavice, pošto će Đurbuzović ekipu voditi do imenovanja novog šefa stručnog stožera.

Đurbuzović ima 67 godina i posljednji posao je imao u Igmanu iz Konjica, gdje je imenovan za savjetnika. Ranije je vodio Olimpik, a na klupi Željezničara je sjedio tijekom sezone 2013/14. Radio je i kao pomoćnik u stručnom štabu turskog Denizlija prije skoro 20 godina. Đurbuzovića već utorak čeka prvo iskušenje, kada Željezničar dočekuje ekipu Širokog Brijega. Pored smjene Akrapovića, novu ulogu je dobio Samir Bekrić. On više nije sportski direktor, od subote je zvanično ovaj bivši igrač igrač dobio ulogu tim-menadžera.

Kopirati
Drag cursor here to close