BiH saznala potencijalne protivnike

Ako prođu baraž, Zmajevi idu u relativno laku skupinu na Euru

BiH bi, u slučaju da uspješno prebrodi baraž, igrala u skupini E s reprezentacijama Belgije, Slovačke i Rumunjske, te je s obzirom na sastav ostalih skupina, ovaj ždrijeb jako dobar.
Sport / Nogomet | 02. 12. 2023. u 22:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hamburgu je u subotu održan ždrijeb grupa za Europsko prvenstvo koje se u Njemačkoj igra 2024. godine, a potencijalne rivale saznali su i Zmajevi.

BiH bi, u slučaju da uspješno prebrodi baraž, igrala u skupini E sa selekcijama Belgije, Slovačke i Rumunjske, te je s obzirom na sastav ostalih skupina, ovaj ždrijeb jako dobar.

Reprezentaciju BiH do toga čeka težak zadatak, s obzirom da 21. ožujka igra prvo polufinale dodatnih kvalifikacija protiv Ukrajine, a zatim i eventualno finale protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju izabrane vrste Izraela i Islanda.

Europsko prvenstvo će se igrati od 14. lipnja do 14. srpnja 2024. godine u deset gradova i to: Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu.

Finale će biti odigrano na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Format natjecanja će biti isti kao i za Euro 2020. Prva dva tima u svakoj od šest grupa turnira proći će u osminu finala zajedno s četiri najbolja trećeplasirane.

Turnir zatim ulazi u nokaut fazu sve do finala.

Kopirati
Drag cursor here to close