Reakcije

Dalić: Težak ždrijeb, ali želimo proći skupinu

"Težak ždrijeb i suparnici. Otvaramo protiv Španjolske u Berlinu, to će biti spektakl", rekao je Dalić.
Sport / Nogomet | 02. 12. 2023. u 19:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gianluigi Buffon, Angelos Charisteas, Tomaš Rosicky, Brian Laudrup, Steve McManaman, Ricardo Quaresma, Wesley Sneijder, Sami Khedira i David Silva. To je bio Dream Team UEFA-e zadužen za ždrijeb skupina narednog Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Hrvatska se našla u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. Zanimljivo, u svom prvom ciklusu kvalifikacija opće, za EURO 1996. godine, Hrvatska je igrala dva susreta protiv Italije s kojom se sastajala osam puta. Italija nema niti jednu pobjedu, ali je aktualni europski prvak.

Protiv Španjolske se Hrvatska Europi predstavila 1994. godine, u ožujku, kroz prijateljsku utakmicu. Kako Hrvatska ima dobar omjer protiv Italije, tako ima relativno slabiji kontra Španjolske. Na velikim turnirima su igrali tri puta, Hrvatska je dobila jednu utakmicu. Posljednju u finalu Lige nacija, Španjolska. S Albanijom, Hrvatska nikada nije igrala.

"Težak ždrijeb i suparnici. Otvaramo protiv Španjolske u Berlinu, to će biti spektakl. Talijani su prvaci Europe, imaju svoju kvalitetu i vrlo dobru momčad. Albance moramo još detaljnije proučiti, bili su jako dobri u kvalifikacijama. Baš ta druga utakmica mogla bi odlučivati, nadam se da ćemo se dobro spremiti i biti zdravi za šest mjeseci, to mi je najvažnije".

Dalić je naglasio što je osnovni cilj Hrvatske u Njemačkoj.

"Želimo proći skupinu. Njemačka nam je gotovo kao domaćin, moramo sad riješiti kamp, ali gdje god da ćemo igrati, bit će velika podrška navijača. S te strane imat ćemo jako dobre uvjete", naglasio je Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close