Euro 2024

Hrvatska s Italijom i Španjolskom u skupini!

Europsko prvenstvu u Njemačkoj održat će se od 14. lipnja do 14. srpnja 2024. godine. Na turniru će nastupiti 24 reprezentacije podijeljene u šest skupina po četiri, a raspored po skupinama određen je danas.
Sport / Nogomet | 02. 12. 2023. u 18:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska reprezentacija plasirala se kroz kvalifikacije a ždrijeb ju je svrstao u skupinu B zajedno sa Španjolskom, Albanijom i Italijom! Vatreni su iz drugog šešira dobili jednu od slabijih reprezentacija, Albaniju, no zato je iz četvrtog došao najteži mogući - Italiju!

Hrvatska će prvi nastup imati 15. lipnja 2024. sa Španjolskom u Berlinu. 19. lipnja u Hamburgu Vatreni igraju protiv Albanije te 24. lipnja protiv Italije u Leipzigu

Ako Bosna i Hercegovine uspije proći dodatne kvalifikacije igrala bi u skupini E, a protivnici bi joj bili Belgija, Slovačka i Rumunjska.

Format natjecanja će biti isti kao i za Euro 2020. Prva dva sastava u svakoj od šest grupa turnira proći će u osminu finala zajedno s četiri najbolja trećeplasirane.

Turnir zatim ulazi u nokaut fazu s osminom finala, četvrtfinalom, polufinalom i finalom.

Ždrijebom smo dobili i prvu utakmicu Eura, a bit će to susret domaćina Njemačke i Škotske koji će se se igrati u Munchenu.

 

 

Raspored skupina

Skupina A: Njemačka, Škotska, Mađarska, Švicarska.

Skupina B: Španjolska, Hrvatska, Italija, Albanija.

Skupina C: Slovenija, Danska, Srbija, Engleska.

Skupina D: Pobjednik PlayOffa A, Nizozemska, Austrija, Francuska.

Skupina E: Belgija, Slovačka, Rumunjska, Pobjednik PlayOffa B.

Skupina F: TurskaPobjednik PlayOffa CPortugal, Češka.

Kopirati
Drag cursor here to close