Plemići pod imperativom

"Ako ne pobijedimo Mladost, bit ćemo u velikom problemu!"

Samo četiri dana nakon poraza od Željezničara momčad Zrinjskog na nezgodnom gostovanju u Kaknju.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2020. u 15:42 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarcima će u nedjelju domaćin biti Mladost iz Doboja kod Kaknja, koja je u puno boljem raspoloženju jer je u prošlom kolu slavila kod izravnog konkurenta u borbi za ostanak i sada je daleko od opasne zone.

“Mladost je u prošlom kolu bila pod velikim pritiskom, ali je odnijela pobjedu i bit će dobro raspoloženi protiv nas. Bez obzira na to, mi nemamo drugog izbora nego od prve minute ići na pobjedu. Ipak, prihvatamo imperativ pobjede”, poručio je trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Otkako je ušla u Premijer ligu Mladost nikada nije dobila Zrinjski, ali ga je znala namučiti.

“Mladost ima dobar spoj mladosti i iskustva, posjeduju nekoliko kvalitetnih igrača koje treba pripaziti, prije svih mislim na Hadžića i Hiroša koji su najopasniji, uz iskusnog Dedića. No, mislim da je sve do nas, a ako budemo koncentrirani možemo doći do tri važna boda. Samo nas pobjeda interesira, jer bez pobjede smo u problemu koji nismo očekivali”, dodao je Žižović.

U Kaknju neće igrati Bekić zbog kartona te Tičinović, a upitni su Govedarica, Stojkić, Mašić… Žižović će na osnovu raspoloživosti možda opet mijenjati sistem igre. 

“Sistem nije važan, važnija je kvalitetna izvedba. Protiv Željezničara smo dominirali u sistemu, ali smo pali u drugom dijelu. Hoćemo li opet ići s istim sistemom, ili ćemo primijeniti stari oprobani recept, ovisit će o igračima koji će biti najraspoloženiji da zaigraju”. 

Na zadnjem gostovanju kod Slobode Zrinjski je imao apsolutnu dominaciju, imao je 80 posto posjeda igre, ali nije zabio gol protiv momčadi koju nije zanimalo prijeći centar. Takvog protivnika Žižović ne očekuje. 

“Ne očekujem takvu Mladost, jer uostalom i jači su od Slobode. Ne vjerujem da će se povući, imaju dobru ofenzivnu ekipu. Očekujem ravnopravnu utakmicu na terenu koji će biti sigurno bolji nego je bio kod nas”, zaključio je Žižović.

Mladost i Zrinjski igraju u nedjelju u 13 sati, a prijenos je na Moja TV.

Kopirati
Drag cursor here to close