Nazvao Jesusa crnčugom

Acerbi izbačen iz reprezentacije

Spalletti je prije dolaska igrača Intera na pripreme reprezentacije također razgovarao sa suradnicima, nakon čega je donesene odluka da se vrati u svoj klub i da ne igra za reprezentaciju dok se na završi istraga koju je pokrenuo savez.
Sport / Nogomet | 18. 03. 2024. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francesco Acerbi je tijekom utakmice protiv Napolija igrača gostujuće ekipe Juana Jesusa nazvao pogrdnim nazivom crnčuga što je skupo platio. Dan kasnije je izbačen iz reprezentacije Italije i neće biti na raspolaganju izborniku za predstojeće prijateljske utakmice protiv Venezuele i Ekvadora.

Na ovaj potez se savez odlučio nakon konzultacija s vrhom države, vrlo vjerojatno kako bi upravo Acerbi bio jedna vrsta primjera potencijalnim budućim prijestupnicima.

Luciano Spalletti je prije dolaska igrača Intera na pripreme reprezentacije također razgovarao sa suradnicima, nakon čega je donesene odluka da se vrati u svoj klub i da ne igra za reprezentaciju dok se na završi istraga koju je pokrenuo savez.

"Vrijeđao me je na rasnoj osnovi, ali mi je odmah poslije meča prišao i izvinuo se. Kada sudac svira kraj, sve se zaboravlja i idemo dalje. Znam da je Acerbi dobar momak, izvinuo se čim je shvatio da je pretjerao zbog određenih riječi. Pametan je, nadam se da će naučiti iz ovoga", rekao je Brazilac.

"Acerbi je došao na okupljanje u Rim i zbog ozbiljnih optužbi i incidenta koji se dogodio objasnili smo mu da je bolje da ne bude sada u ekipi. Iz njegovog kuta ništa loše se nije dogodilo i tvrdi da nije bilo nikakvih uvreda na rasnoj osnovi. Usprkos svemu tome donijeli smo ovakvu odluku za dobrobit i igrača i nacionalnog tima. On će se vratiti u klub, dok će njegovo mjesto zauzeti Gianluca Mancini", stoji u priopćenju. 

Kopirati
Drag cursor here to close