Velež sezonu otvara na Mokrom Docu

Radovac: Ambicije su iste kao i prošle sezone

U posljednjoj provjeri prije početka sezone Posušje je remiziralo protiv Šibenika 2:2, Velež je odigrao na Pecari 0:0. Ferdo Milin je novi trener Posušja, Amar Osim Veleža.
Sport / Nogomet | 15. 07. 2022. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velikog odmora klubovi nisu imali, posebno oni koji nastupaju na europskoj sceni. Nova sezona je pred nama, sezona koja
bi prema prognozama mogla biti iapk nešto zanimljivija u odnosu na prošlu. Posebno ako se gledaju trenerska imena na klupama klubova koji su posljednje dvije sezone vodili glavnu riječ.

Međutim, bilo je i promjena, odlazaka, dolazaka igrača, uglavnom imena koja su ipak manje više poznata u bh nogometnim krugovima. Savez je odredio kako klubovi koji nastupaju u Europi imaju pravo odgoditi tri utkmice bez suglasnosti protivnika, tako da će početak sezone biti poprilično šaren i sasvim sigurno ćemo pričekati određeno vrijeme kada je u pitanju kompletiranje prvih pet kola. Uz to, mnogi klubovi će raditi svoje terene, neki ih rade, tako da će se na startu tu biti svega.

Prvu utakmicu u sezoni igraju Posušje i Velež. Prošle smo ima tri duela, sva tri su otišla na starnu Veleža. U posljednjoj provjeri prije početka sezone Posušje je remiziralo protiv Šibenika 2:2, Velež je odigrao na Pecari 0:0. Ferdo Milin je novi trener Posušja, Amar Osim Veleža.

" Mi smo posljednje dvije sezone uspjeli izboriti Europu tako da naše ambicije ostaju iste, ako se ukaže prilika, otvori put za nešto veće, uz malo sreće možda napravimo još veći iskorak nego u prošloj sezoni. Prva utakmica u prvenstvu će biti teška. Posušje kući igra i agresivan nogomet, imaju dobre individualce i sigurno je da će utakmica biti zahtjevna. Nama bi pobjeda itekako dobro došla da dočekamo prvu utakmicu drugog pretkola sa što većim samopouzdanjem. Mi smo dosta radili u pripremnom periodu na podizanju fizičke spreme, bilo smo teški kroz pripremne utakmice što opet nije opravdanje za slabije rezultate, međutim mislim da će sada biti drugačije kada krene prvenstvo, mislim da smo odmorniji. Veći dio momčadi je ostao na okupu, otišlo je par igrača, došli su neki novi, iskusni. Novi je trener, koji je opet sa sobom donio nešto novo" kaže u najavi utakmice kapetan Veleža i jedan od najvažnijih u momčadi Samir Radovac.

" Ja sam oduševljen radom igrača na ovim pripremama. Najveći dobitak za nas je to što nema ozljeda, osim sitnih problema koje ima Luka Lučić, ali on se brzo vraća u konkurenciju za sljedeće utakmice. Pristup i odgovornost na ovim pripremama je bio zadovoljavajući. Želim da budemo agresivni i disciplinirani, da pokušavamo uzimati druge lopte i biti u visokom ritmu. Kad sam došao htio sam da se zadrži okosnica momčadi iz prošle sezone i da to nadopunimo s određenim pojačanjima. Zadovoljan sam radom u klubu i cilj nam je biti bolji od prošle sezone, kaže trener Posušja, Ferdo Milin.

Utakmica na Mokrom Docu između Posušja i Veleža igra se u petak s početkom u 17:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close