#NekaTraje

Utrecht bez pravog rezultata u Europi

Posljednji put su u Europi nastupali prije dvije sezone. Tada su u play off rundi eliminirani od Zenita (1:0, 0:2).
Sport / Nogomet | 31. 07. 2019. u 16:25 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od onih najboljih nizozemskih klubova, Utrecht se ne može pohvaliti nekim velikim rezultatima na europskoj sceni, iako imaju iskustva igranja na istoj. Još tamo rujna 1980. godine, Utrecht je igrao svoju prvu utakmicu tadašnjeg Kupa UEFA protiv rumunjskog Argeș Piteștija.

Uspjeli su proći u drugo kolo zahvaljujući trijumfu na domaćem terenu 2:0. U drugom kolu su eliminirani od Eintrachta i od tada pa sve do sezone 2004-05, Utrecht nije mogao proći drugo kolo.

Četiri puta su Nizozemci zaustavljeni u prvom kolu, četiri puta u drugom. Naravno, tu treba uzeti u obzir činjenicu kako je Utrecht u tom periodu igrao protiv Hamburga, Porta, Dinama iz Kijeva, Real Madrida odnosno Parme. 

Vukas: Utrecht će i u Mostaru igrati ultranapadački

''Očekujemo da će u Mostaru igrati isto kao u Utrechtu gdje su izveli ultranapadačku postavu s tri ofenzivna vezna igrača, jednostavno su tako igrali i kroz pripremne utakmice. Sutra ih očekujem isto ofenzivne.

S reorganizacijom europskih klupskih natejcanja i Utrecht je napravio iskorak. To se dogodilo 2005. godine, tada je Utrecht igrao u skupini sa Zaragozom, Dniprom, Club Bruggeom te Austrijom Beč. Niti jednu od četiri odigrane utakmice igrači Utrechta nisu uspjeli dobiti. I ne samo to, već nisu uspjeli doći do boda.

Puno bolje su izgledali u sezoni 2010-11, kada su izbacili Celtic u play off rundi europske lige. Uspjeli su u skupini tada dva puta remizirati s Liverpoolom i Napolijem, te jednom sa Steauom.

Posljednji put su u Europi nastupali prije dvije sezone. Tada su u play off rundi eliminirani od Zenita (1:0, 0:2).

Nogometaši Zrinjskog u četvrtak u Mostaru dočekuju momčad Utrechta u drugom pretkolu Europske lige, nakon što su prije sedam dana u Nizozemskoj protiv istog protivnika odigrali 1:1. 

Utakmica Zrinjski – Utracht igra se u četvrtak od 19 sati, uz prijenos na Arenasportu.

Kopirati
Drag cursor here to close