Liverpoolu najveći engleski derbi i novi rekord

Liverpulski zlatni Đerdan: Shaqiri potopio United

Momčad Jurgena Klopa je ujedno i ostvarila prvu pobjedu protiv Uniteda u zadnjih devet međusobnih susreta.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2018. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U najvećem derbiju engleskog nogometa Liverpool je na Anfieldu pobijedio Manchester United sa 3-1 vrativši se na prvo mjesto Premiershipa.

Liverpool je ovom pobjedom produžio niz bez ligaškog poraza na 18 utakmica što je novi klupski rekord. Posljednji poraz u Premiershipu' Redsi' su upisali prošle sezone u svibnju na gostovanju kod Chelsea (0-1).

Momčad Jurgena Klopa je ujedno i ostvarila prvu pobjedu protiv Uniteda u zadnjih devet međusobnih susreta.

Domaćin je poveo u 24. minuti golom Sadia Manea. Fabinho je poslao sjajnu loptu prebacivši posljednji red Unitedove obrane, Mane je primio loptu na prsa, spustio je i zabio za vodstvo Liverpoola. United je izjednačio u 33. minuti golom Jessea Lingarda nakon velike pogreške vratara Alissona Beckera. Lukaku je ubacio s lijeve strane pred gol, Alisson je uhvatiti loptu, ali mu je ona pobjegla, a na nju je natrčao Lingard i u padu zabio za 1-1.

Domaćin je stigao u novo vodstvo u 73. minuti preko Xherdana Shaqirija koji je ušao u igru samo dvije minute ranije. Isti je igrač u 81. minuti bacio domaće navijače u trans postigavši za 3-1 približivši Liverpool velikoj pobjedi.

Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za domaći sastav.

U ranije odigranom susretu Southampton je priredio iznenađenje pobijedivši Arsenal sa 3-2, dok je Chelsea na gostovanju porazio Brighton sa 2-1.

Southampton i Arsenal su na stadionu St Mary's odigrali sjajnu utakmicu, a na koncu su slavili domaćini sa 3-2 upisavši prvu pobjedu u posljednjih 13 kola, dok su 'Topnici' prekinuli niz bez poraza koji je trajao 14 kola.

Southampton je vodio 1-0 i 2-1, Arsenal se oba puta vratio, no kada je Charlie Austin zabio za 3-2 u 85. minuti iskoristivši poklon njemačkog vratara Bernda Lena, gosti nisu uspjeli i treći put poravnati.

Domaćin je poveo u 20. minuti golom Daniela Ingsa, a izjednačio je Henrik Mihtarjan osam minuta kasnije. Ings je svojim drugim golom na utakmici u 44. minuti doveo 'Svece' u novo vodstvo, no armenski veznjak je poravnao u 53. minuti također, svojim drugim pogotkom na utakmici.

Pobjednika je odlučila velika pogreška gostujućeg vratara Lena koji je u 85. minuti 'odletio u prazno', što je iskoristio Austin zabivši glavom u prazna vrata za 3-2, prenosi Hina.

U drugom susretu Chelsea je pobijedio Brighton sa 2-1. 'Bluesi' su poveli 2-0 golovima Pedra (17) i Edena Hazarda (33), a u 66. minuti smanjio je Solomon March. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za goste do 75. minute.

U posljednjem susretu ovoga kola nešto kasnije se sastaju Liverpool i Manchester United.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 45 bodova, Manchester City je drugi sa 44 boda, dok je Tottenham treći sa 39 bodova. Chelsea na četvrtom mjestu ima 37 bodova, a Arsenal je ostao peti sa 34 boda.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close