North West Derby na Anfieldu

Klopp vs Mourinho

Klopp je osvojio pet trofeja kao trener, dvadeset manje od Mourinha. Nijemac svih pet s ekipom iz Dortmunda, Portugalac tri sa svojim sadašnjim klubom.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2018. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je još davne 1894. godine kada su na jednoj strani bili tada momci u plavo-bijelim dresovima - Liverpool, dok su gosti - Manchester United (tada još pod imenom Newton Heath) nosili zeleno-žutu kombinaciju.

Od tada do danas ispričano je mnogo velikih priča na jednoj i na drugoj strani, odigrano je puno velikih utakmica, osvojeno ili izgubljeno trofeja.

I koliko god ponavljali onu otrcanu frazu kako u velikim derbijima ljestvica i trenutačna forma ne igraju veliku ulogu, danas je realno Liverpool u prednosti. Igra bolje, efikasnije, ofenzivnije i ako će te na kraju krajeva Kloppova ekipa je gledljivija.

S druge strane Mourinho priča neku svoju priču s Unitedom, muči sebe, muči i navijače Uniteda. Liverpool ima veliku seriju u prvenstvu, ove sezone su bez poraza, posljednji je bio od Chelsea još tamo početkom svibnja. Manchester United je od zadnjih deset prvenstvenih utakmica dobio četiri, od posljednjih pet samo jednu kontra Fulhama.

"Čini se da United nije u najboljem raspoloženju, ipak su izgubili zadnju utakmicu u Ligi prvaka. Ipak, imamo i mi svojih problema, tako da se nećemo obazirati na drugu stranu. Znamo što želimo, sva tri boda. Za to ćemo se i boriti. Moramo da budemo ljuti i bit ćemo", poslao je poruku Jürgen Klopp koji ima određenih dileme oko sastava prije svega u sredini terena.

Kolega na suprotnoj strani ne može računati na Lindelofa i Alexisa Sancheza, upitni su Dalot, Darmian, McTominay, Rojo, Shaw, Martial i Smalling. 

 "Puni su samopouzdanja ali nisu glupi, znaju da će biti teško. Moraju oni poštovati nas. Jesu na vrhu tabele, imaju osjećaj da ne mogu izgubiti. Znam kako je to. Prosto, imaju sreće. Znaju kako su pobijedili Everton, znaju da je prvi gol protiv Bournemouth postignut iz ofsajda i znaju da su mogli da ispadnu od Napolija. Čini se da im sve ide naruku", u svom stilu pojašnjava Jose Mourinho.

Klopp je osvojio pet trofeja kao trener, dvadeset manje od Mourinha. Nijemac svih pet s ekipom iz Dortmunda, Portugalac tri sa svojim sadašnjim klubom.

- Mislim da su na Anfieldu rekli da im je cilj osvojiti prvenstvo, i to već nekoliko godina. Ne samo da nisu osvojili Premiership, nego nisu osvojili ništa, napravio je uvertiru Mourinho, na što je dobio odgovor: 

- Ako će netko reći da finale Lige prvaka nije uspjeh jer smo izgubili, onda OK, ja tu ne mogu ništa. Ne mislim da Mourinhu nedostaje ambicija zato što protiv Liverpoola uvijek igra na isti način, on je trener koji donosi odluke u datom trenutku i zato je jedan od najuspješnijih trenera na svijetu.
 


Na užarenom terenu Anfielda u nedjelju od 17 sati u borbu za tri boda krenut će Liverpool i Manchester United, a najveći derbi engleskog nogometa igra se u okviru 17. kola Premiershipa.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close