Premiership

Chelsea ''skinuo'' Manchester City, Liverpool na vrhu

Chelsea je sa 34 boda privremeno zasjeo na treće mjesto, ispred Arsenala koji također ima 34 boda, a iza vodećeg Liverpoola sa 42 boda i drugoplasiranog Manchester Cityja sa 41 bodom.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2018. u 20:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Londonski Chelsea postao je prva momčad koja je u ovoj sezoni engleske Premier lige zaustavio aktualnog prvaka Manchester City i svladao ga sa 2-0, što je prvi poraz momčadi Pepa Guardiole, koji je razveselio i navijače Liverpoola, novog lidera na ljestvici.

Iako će konačna statistika pokazati gotovo dvostruko više udaraca Manchester Cityja prema vratima domaće momčadi, u njima nije bilo dovoljno preciznosti pa je Španjolac Kepa Arrizabalaga sačuvao svoju mrežu.

Chelsea je iz jedine opasne situacije u prvom poluvremenu došao do vodstva, kad je Eden Hazard asistirao Kanteu, koji je dotrčao iz drugog plana i zakucao loptu pod gredu sa desetak metara.

U drugom poluvremenu je Chelsea bio opasniji, a konačnih 2-0 postavio je Brazilac David Luiz udarcem glavom, nakon ubacivanja iz kuta koji je izveo Hazard i tako upisao i drugu asistenciju.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić bio je u početnoj postavi domaćih i do 65. minute bio važan kotačić u igri momčadi Maurizija Sarrija. Tada je Kovačić šepajući napustio igru, a zamijenio ga je Ross Barkley.

Chelsea je sa 34 boda privremeno zasjeo na treće mjesto, ispred Arsenala koji također ima 34 boda, a iza vodećeg Liverpoola sa 42 boda i drugoplasiranog Manchester Cityja sa 41 bodom.

Nogometaši Manchester Uniteda prekinuli su u subotu niz od četiri utakmice u engleskoj Premier ligi u kojima nisu uspjeli pobijediti, nakon što su na svom Old Traffordu sa 4-1 (3-0) svladali Fulham. Prvo ime dvoboja bio je engleski reprezentativac Marcus Rashford koji je kod prva dva pogotka Uniteda bio asistent, a u 82. minuti se i sam upisao u strijelce. Momčad Josea Mourinha u vodstvo je došla u 13. minuti pogotkom Ashleyja Younga.

U 28. minuti na 2-0 povisio je Juan Mata, a Španjolac je u 42. minuti asistirao Romeluu Lukakuu za 3-0. Kamara je iz kaznenog udarca smanjio u 67. minuta na 3-1, ali je Rashford udarcem s više od 20 metara u 82. minuti svladao nesigurnog vratara Sergija Rica za konačnih 4-1.

Fulham je od 68. minute ostao sa desetoricom igrača, nakon što je drugi žuti karton zbog neopreznog starta zaradio Zambo Anguissa.

Liverpool je protutnjao Bournemouthom zahvaljujući najboljem strijelcu i igraču Premier lige u prošloj sezoni, Egipćaninu Mohamedu Salahu koji je postigao tri od četiri Liverpoolova pogotka. Momčad Juergena Kloppa jedina je uspjela u subotnjem poslijepodnevnom programu doći do pobjede u gostima, a time je Liverpool sa 42 boda privremeno preskočio Manchester City na vrhu ljestvice.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren na prisilnom je odmoru, nakon što mu je Liverpoolova liječnička služba dijagnosticirala potres mozga.

Minimalne pobjede ostvarili su Arsenal protiv Huddersfielda, Cardiff protiv Southamptona i Burnley protiv Birghtona, dok je West Ham u drugom poluvremenu preokrenuo početni zaostatak protiv Crystal Palacea i sa 3-2 došao do treće uzastopne prvenstvene pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close