FC Urartu

Protivnik Zrinjskog star 31 godinu

Iako su relativno daleko, čini se kako je klub iz Armenije protivnik po mjeri mostarskog Zrinjskog, a navijači su im, također, Ultrasi.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2023. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Očekuje nas sigurno zahtjevan protivnik, ali nadamo se da ćemo u dvije utakmice biti bolji. Trenutnih informacija o Armencima nemamo i krećemo ih skupljati danas", kazao je kratko trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

FC Urartu je nogometni klub iz Armenije koji je osnovan 1992. godine pod imenom FC Banants. Klub je bio jedan od najuspješnijih i najpopularnijih u armenskom nogometu, osvajajući nekoliko naslova prvaka Armenije i kupova. Međutim, 2020. godine klub je promijenio ime u FC Urartu.

U 2022. godini, FC Urartu je igrao u vrhunskoj armenskoj nogometnoj ligi, poznatoj kao Armenijska Premier Liga. Klub je imao jaku momčad i redovito se borio za naslov prvaka. Njihov domaći stadion je Mika stadion, smješten u glavnom gradu Erevanu.

Prošlogodišnju ligu su završili s 83 boda, uz 68 postignuta, i 25 primljena gola. U U armenskoj Fastex Premier ligi su upisali 26 pobjeda, uz 5 neriješenih i isto toliko izgubljenih utakmica.

Trener im je bivši ruski igrač 47-godišnji Dmitrij Ivanovič Gunko.

Najaktivnija skupina navijača je klub navijača South West Ultras, uglavnom sastavljen od stanovnika iz nekoliko četvrti unutar okruga Malatia-Sebastia u Erevanu.

Nakon završetka prošle sezone transfer lista im je dosta prometna te imaju 19 odlazaka i 20 dolazaka.

Što se tiče sraza s bh. klubovima Široki Brijeg ih je izbacio iz natjecanja u sezoni 2009/10 ukupnim rezultatom 2:1.

Urartu je izvučen prvi pa će biti domaćin u prvoj utakmici, a uzvrat će biti igran u Mostaru.

Prve utakmice igraju se 11. ili 12. srpnja, a uzvrat je sedam dana kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close